Shop
Ultimele 100 de articole

Vorbeste-i copilului pe limba lui! Cat de importante sunt SMS-urile pentru adolescenti

19 octombrie 2017, , Vizualizări: 2,145
telefon mobil - sfatulparintilor.ro - freedigitalphotos.net

Ca noua generatie este „ultratehnologizata” nu mai incape indoiala. De la varste mici, copiii incep sa utilizeze gadget-uri care mai de care mai performante, in ciuda avertismentelor repetate despre pericolul acestora asupra anumitor aspecte din dezvoltarea copiilor.

 

Si totusi, avand in vedere impactul pe care il au „jucariile” high tech, poate ar trebui sa le transformam intr-un avantaj si mai putin intr-o arma.

 

Studii recente au scos la iveala faptul ca SMS-urile pot deveni o cale avantajoasa de comunicare a parintilor cu copiii lor. Mai mult, au si beneficii.

 

Competente lingvistice

Intr-un studiu publicat de jurnalul britanic pentru Psihologie comportamenala din 2010, se arata faptul ca SMS-urile imbunatatesc dezvoltarea vocabularului si a limbajului. Stiut fiind faptul ca tinerii nu prea mai vor sa puna mana pe o carte, un SMS scris corect de parinte (fara prescurtarile inerente internetului) ii pot dezvolta acestuia abilitatea de a scrie si citi corect acel cuvant.

 

Eliberare emotionala

Un copil mai timid sau introvertit nu va verbaliza niciodata o suparare. Insa, daca va utiliza SMS-urile, isi va varsa naduful mult mai usor, pentru ca se va simti mai confortabil datorita faptului ca nu are niste ochi care sa-l priveasca acuzatori sau nu.

 

 

Imbunatatirea comunicarii parinte-copil

SMS-urile au devenit o forma de comunicare, vrem nu vrem. Iar daca altfel nu poti ajunge la copilul tau, din diferite motive, incearca un SMS. Poti observa ca ii este mult mai usor sa-ti spuna una sau alta din spatele ecranului.

 

Sursa: Oureverydaylife.com

Cuvinte cheie: , , , ,

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu