6 semne ca adolescentul nu este in anturajul potrivit. Ce ai de facut? - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

6 semne ca adolescentul nu este in anturajul potrivit. Ce ai de facut?

semne ca adolescentul nu este in anturajul potrivit

4. Ii scade pasiunea pentru un anumit hobby

Desigur, pasiunile pentru anumite hobby-uri ale copilului se pot schimba in functie de varsta copilului. Insa poate fi si o schimbare a anturajului. Afla care sunt motivele pentru care copilul tau nu mai vrea sa urmeze cursurile de dans, pian, teatru etc. Daca schimbarea vine din el, din noile lui valori, nu e nimic gresit. Daca insa ii este rusine cu ceea ce face din pricina anturajului, atunci este timpul sa afli ce prieteni sunt in jurul copilului tau.

5. Schimbarea stilului vestimentar

Ai observat modificari in garderoba copilului tau? Hainele “cuminti” au fot inlocuite de vesminte “razboinice”. Daca nu participa la vreun bal mascat, este timpul sa-ti pui semne de intrebare in legatura cu prietenii lui. Mesaje de avertizare sunt si piercing-urile, tatuajele si machiajul strident. Aceste transformari sunt semn de rebeliune. Fie sunt probleme acasa, fie se lasa influentat de anturajul in care se afla. Oricum ar fi, situatia este foarte sensibila. Trebuie mult tact ca sa-ti dai seama de unde porneste totul, fara sa pui presiune pe copil si sa-l indepartezi de tine. In functie de situatie, vei decide daca este timpul sa iei masuri si sa setezi anumite limite si consecinte.

Te mai poate interesa si: Top 5 greseli pe care le fac parintii de adolescenti

6. Scaderea notelor

Scaderea notelor, lipsa interesului pentru scoala, comportament necorespunzator in timpul orelor, neefectuarea temelor, in conditiile in care acasa nu sunt probleme, sunt un semn ca anturajul nu este prielnic si o influenteaza in mod negativ. Alege metodele potrivite pentru a-ti motiva copilul sa se reapuce de carte.

Ce e de facut pentru a schimba anturajul?

Nu e foarte usor sa-ti influentezi copiii in a-si alege prietenii, insa atunci cand iti dai seama ca ceva nu este in regula cu anturajul, poti gasi solutii in a reduce timpul petrecut in jurul acelor copii. Poti sa-i dai voie sa se intalneasca cu ei doar in weekend, un timp limitat. Inscrie copilul la un nou curs (sport) care sa-l aduca in alte cercuri de copii.

Daca rebeliunea porneste din interiorul familiei si copilul face ceva nepotrivit doar pentru a atrage atentia, atunci petrece mai mult timp alaturi de el. Mergeti impreuna la film, la teatru, la cumparaturi etc.

Lasa-ti copilul sa-si invite prietenii la voi acasa, astfel incat sa-i poti cunoaste. Seteaza limite clare si consecinte adecvate. Si nu in ultimul rand asigura-ti copilul de toata dragostea ta, asculta-l fara sa-l judeci, si construieste-i increderea de sine. Ii va fi de mare folos in a face alegerile cele mai bune.

© Magicinfoto | Dreamstime Stock Photos & Stock Free Images

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 06/10/2021