6 semne ca adolescentul nu este in anturajul potrivit. Ce ai de facut? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

6 semne ca adolescentul nu este in anturajul potrivit. Ce ai de facut?

Sfatulparintilor » Adolescenți » Comportament și dezvoltare » 6 semne ca adolescentul nu este in anturajul potrivit. Ce ai de facut?
semne ca adolescentul nu este in anturajul potrivit

Prietenii copilului tau au mai multa influenta asupra comportamentului copilului tau, asupra respectului de sine, asupra pasiunilor lui si chiar  asupra notelor de la scoala mai mult decat iti inchipui. Nu e parinte pe lumea asta care sa vrea un anturaj nepotrivit pentru copilului lui desi, uneori, parintii au tendinta de a judeca gresit prietenii copilului lor in functie de “look” sau comportament.

Asta nu inseamna ca n-ar trebui sa dai atentie sporita cercului de prieteni in care se invarte copilul tau adolescent. Iata cateva semne care te-ar putea avertiza ca adolescentul tau nu este in aturajul potrivit pentru el.

1. Nu are incredere de sine

Daca dintr-o data copilul tau adolescent incepe sa fie nesigur pe el, sa se indoiasca de anumite calitati, este un semn de intrebare. Poate ca se straduieste prea mult sa intre intr-un anumit cerc. Cu foarte mult tact, construieste-I copilului tau o imagine de sine foarte buna. Avand incredere in fortele proprii, va fi mai greu de influentat in a face ceva ce nu-i convine.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

2. Este tot timpul agitat si iritat

Daca adolescentul tau pana nu demult unul calm, linistit si respectuos incepe sa-ti raspunda, sa forteze din ce in ce mai mult si mai des limitele, este momentul sa te intrebi cu ce prieteni se intalneste. Pubertatea si trecerea la adolescent este o perioada rebela. Nu lua personal toate cuvintele adresate de copilul tau si asigura-l de toata dragostea ta si de tot sprijinul tau. Lasa-l sa-si dea seama singur de influenta negativa pe care o au “prietenii” asupra lui si va renunta singur la ei.

Citeste si: Ce ai de facut cand adolescentul tau are prieteni cu influenta proasta

3. Se ascunde

Atunci cand copilul tau adolescent incepe sa se ascunda de tine, isi incuie dormitorul, este retras si secretos, incepi sa te intrebi daca nu cumva nu vrea sa afli ce fel de prieteni are. Desigur, un scenariu mai pesimist ar fi ca ar putea sa bea, sa se drogheze sau sa se implice in alte activitati care sa-i dauneze.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 06/10/2021