Pentru zilele in care se poate minca peste m-am gindit sa va rasfat cu o reteta de peste la cuptor cu legume.
Ingrediente
4 buc peste alb( ideal file),
1 ceapa mica,
1-2 catei usturoi,
6 rosii uscate( daca nu aveti sint bune si cele normale numai ca trebuiesc oparite pt a le coji si se scot simburii),
4 masline negre, desarate si fara samburi,
1 lamaie,
1 lingurita boia de ardei iute,
sare, piper
Mod de preparare
Cuptorul se incalzeste inainte Fileurile de peste se pun fiecare in cate un patratel de folie aluminiu( folia trebuie sa fie suficienta cat sa acopere bucata de peste), se adauga in cantitati egale pe fiecare fileu in parte, cepa taiata marunt, rosii tocate, usturoi, masline maruntite, zeama de lamaie, sare, piper. Se inchide ermetic folia de aluminiu si se da la cuptor 20 minute.Pofta buna!