Iata o reteta foarte usor de preparat si extrem de gustoasa: orez cu legume.
Ingrediente Orez cu legume
4400 g de orez
1 lingura de ulei de masline
2 rosii taiate cubulete
3 rosii taiate in felii subtiri
1 vanata taiata cubulete
1 dovlecel taiat cubulete
1 morcov feliat
1 lingura de patrunjel tocat
2 catei de usturoi, pisati fin
Sare
Piper negru
6600 ml de apa clocotita
Mod de preparare Orez cu legume
Inmuiati orezul in apa calda, spalati-l bine si scurgeti-l. Intre timp, taiati cubulete dovlecelul, morcovul, rosiile si vanata. Puneti ulei de masline intr-o cratita de marime medie si incalziti-l, apoi puneti mai intai morcovul, apoi vanata si la sfarsit dovlecelul si gatiti-le inabusit cu usturoiul pisat, sare si piper negru. Adaugati orezul si prajiti timp de 3-4 minute. Turnati apa clocotita si fierbeti 5-6 minute. Acoperiti orezul si lasati-l sa se odihneasca.
Puneti orezul si legumele intr-o oala de pamant termorezistenta. Acoperiti complet orezul cu rosii taiate in felii subtiri. Gatiti-le in cuptor timp de 10 minute la 160°C, folosind functia de gatire conventionala. Serviti fierbinte, cu patrunjel presarat pe deasupra.