Copiii nu sunt mari amatori de a consuma legume insa acestea sunt vitale pentru sanatatea lor. De aceea parintii cauta tot felul de forme atractive ca gust si imagine, pentru a le oferi copiilor lor mancare sanatoasa pe baza de legume. Iata mai jos o supa crema de legume delicioasa pe care copiii vostri o pot indragi, la fel ca si ai nostri, cei care o propunem.
Ingrediente: trei cartofi mari albi (tip fainosi), trei morcovi mari, doua radacini de patrunjel, o telina mica, o radacina de pastarnac, o legatura mare de patrunjel verde, jumatate de pachet de unt, parmezan ras, trei-patru felii de paine, un catel de usturoi, ulei de masline, sare.
Mod de preparare:
Se curata de coaja si se spala toate radacinoasele, apoi se pun la fiert intregi intr-o oala adanca, astfel incat sa fie acoperite bine de apa.
Puteti pune apa mai multa, pentru ca ea se mai evapora o data cu fierberea.
Cand legumele s-au fiert si sunt foarte moi, luati oala de pe foc si mixati totul cu blenderul, pana obtineti un piure mai subtire.
Apoi adaugati jumatate de pachet de unt, patrunjelul verde (pastrati cateva frunzulite deoaprte), sare si mixati din nou.
Puneti oala pe foc si mai dati intr-un clocot pentru cateva secunde. Dati deoparte si lasati crema acoperita cu un capac.
Separat, intr-o tigaie, puneti putin ulei de masline si un catel de usturoi intreg. Cand catelul de usturoi s-a colorat un pic, il puteti scoate si puneti la rumenit feliile de paine, impreuna cu putin patrunjel tocat marunt. Le puteti scoate pe o farfurie pe care ati pus un servetel de hartie, ca sa absoarba eventualul surplus de grasime.
Puneti supa-crema in bolul preferat al copilului; adaugati apoi o lingura de parmezan ras si puneti o felie sau doua de paine prajita in mijlocul bolului. Este una dintre putinele forme in care copiii mananca atatea legume sanatoase, cu mare placere, la un loc!