Ce nume se sarbatoresc de Sfantul Ilie. Cui sa spui “La multi ani”! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce nume se sarbatoresc de Sfantul Ilie. Cui sa spui “La multi ani”!

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Ce nume se sarbatoresc de Sfantul Ilie. Cui sa spui “La multi ani”!
Ce nume se sarbatoresc de Sfantul Ilie
Credit foto: Depositphotos.com

In fiecare an, de 20 iulie, crestinii ortodocsi il praznuiesc pe Sfantul Ilie, iar daca te intrebi ce nume se sarbatoresc de Sfantul Ilie, citeste in continuare. Vei afla cui sa spui la multi ani azi!

Ce nume se sarbatoresc de Sfantul Ilie

Potrivit datelor de la Evidenta populatiei, peste 150.000 de romani isi serbeaza onomastica de Sfantul Ilie. Cei mai mlti dintre ei se numesc chiar Ilie, insa sunt si nume derivate. Printre acestea se numara Iliuta, Lica, Licuta Eliade, Elias, Elian, Lian, Ilies, Iliev sau Ilius. La femei, cel mai des intalnit nume este Ilinca, urmat de Liana. Alte derivate sunt Lia, Iliana, Eliana, Ilia si Lica.

Sunt persoane care considera ca si Iulia, Iulian si Iuliana provin tot de la Sfantul Ilie.

Ai un prieten care se aniverseaza maine? Ai aici mesaje care sa te inspire!

Ce nu este bine sa faci de Sfantul Ilie

In ziua de Sfantul Ilie nu este bine sa faci treaba in gospodarie sau pe camp pentru a nu atrage grindina.

Marul este considerat pomul Sfantului Ilie, asa ca nu este bine sa mananci mere in aceasta zi. Cine consuma mere in aceasta zi va atrage grindina mare cat merele asupra gospodariei sale. Poti manca mere doar dupa ce le duci la biserica, pentru a fi sfintite.

Daca este furtuna de Sfantului Ilie, nu lasa geamurile sau usile deschise. Se spune ca este posibil sa se ascunda in casa vreunul dintre diavolii pe care Sfantul Ilie ii urmareste.

Daca tuna, se zice ca fructele vor face viermi, iar alunele vor fi seci.

Alte traditii si superstitii gasesti aici.

Rugaciune facatoare de minuni de Sfantul Ilie

In ziua de Sfantul Ilie este bine sa rostesti aceasta rugaciune facatoare de minuni:

”Ne rugam tie, Sfant Ilie, cel care ai fost ridicat la cer intr-un car de foc, invrednicindu-te a vorbi cu Dumnezeu pe Muntele Taborului in timpul Schimbarii Lui la Fata, acum salasluind in lacasurile Raiului si stand in fata tronului Imparatului ceresc, auzi-ne pe noi, pacatosii si nevrednicii, care in ceasul acesta stam in fata sfintei tale icoane si cu umilinta alergam catre mijlocirea ta. Roaga-te pentru noi lui Dumnezeu, Iubitorul de oameni, sa ne dea noua duhul pocaintei, al izbavirii de pacate, si cu Atotputernica Sa bunavointa sa ne ajute sa ne indepartam din calea pacatului, indrumandu-ne spre lucrul bun. Sa mijlocesti pentru noi Sfinte Ilie sa fim sanatosi, noi, copiii si parintii nostri. Sa ne ajuti sa fim de folos aproapelui nostru cand acesta este la ceas de boala, de cumpana sufleteasca si sufocat de datorii. Ne rugam tie, Prorocule Facator de Minuni, sa-i indepartezi din calea noastra si a familiei noastre, pe cei care nu tin seama de randuielile Sfintei Biserici si de poruncile Domnului. Amin!”

foto: Depositphotos.com

Data articol: 19/07/2023