Beneficiile chefirului pentru sanatate sunt sustinute de ani de studii. Bogat in substante nutritive si probiotice, este foarte benefic pentru digestie si sanatatea intestinelor. Multi oameni considera ca este mai sanatos decat iaurtul.
Pentru a intelege care sunt beneficiile chefirului trebuie sa afli mai intai cum se face aceasta bautura. Se face adaugand boabe de chefir in lapte. Acestea nu sunt boabe de cereale, ci colonii asemanatoare boabelor de drojdie si bacterii lactice.
Beneficiile chefirului pentru sanatate sunt numeroase acesta fiind o sursa bogata de calciu, proteine si vitamine B.
Citeste si: Aparatul de aerosoli si beneficiile acestuia pentru copii
Beneficiile chefirului pentru oase
Kefirul poate imbunatati sanatatea oaselor si reduce riscul de osteoporoza. Asigurarea unui aport adecvat de calciu este una dintre cele mai eficiente modalitati de a imbunatati sanatatea oaselor si de a incetini progresia osteoporozei.
Chefirul cu continut ridicat de grasimi nu este doar o sursa excelenta de calciu, ci si vitamina K2 – care joaca un rol central in metabolismul calciului. Suplimentarea cu K2 s-a dovedit a reduce riscul de fracturi cu pana la 81%.
Beneficiile chefirului pentru digestie
Probioticele din chefir pot ajuta la restabilirea echilibrului bacteriilor prietenoase din intestin. Acesta este motivul pentru care acestea sunt extrem de eficiente in tratarea multor forme de diaree.
Mai mult, dovezi ample sugereaza ca probioticele si alimentele probiotice pot atenua multe probleme digestive. Acestea includ sindromul intestinului iritabil, ulcerele cauzate de infectia cu H. pylori si multe altele.
Te mai poate interesa si: Terapia cu lipitori. Beneficiile uluitoare ale hiruloterapiei
Chefirul, probiotic mai puternic decat iaurtul
Unele microorganisme pot avea efecte benefice asupra sanatatii atunci cand sunt ingerate. Cunoscute sub numele de probiotice, aceste microorganisme pot influenta sanatatea in numeroase moduri, ajutand digestia, gestionarea greutatii si sanatatea mintala.
Potrivit studiilor, chefirul poate inhiba cresterea celulelor canceroase.
De asemenea, chefirul are proprietati antibacteriene puternice. Probioticul Lactobacillus kefiri, care este unic pentru chefir, poate inhiba cresterea diferitelor bacterii daunatoare, inclusiv Salmonella.
Nu rata nici: Beneficiile vitaminei D. UIMITOR! Previne inclusiv autismul
Photo by Alison Marras on Unsplash