Beneficiile guliei pentru o sanatate puternica - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Beneficiile guliei pentru o sanatate puternica

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Beneficiile guliei pentru o sanatate puternica
Beneficiile guliei - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - kohlrabi-318166_1920

Gulia este o leguma dura, anuala, care este consumata in principal in tarile europene pentru beneficiile uluitoare asupra sanatatii. Beneficiile guliei includ capacitatea sa de a imbunatati procesele digestive, de a ajuta la atingerea obiectivelor de pierdere in greutate si de a stimula sistemul imunitar.

De asemenea, gulia creste circulatia sangelui, intareste oasele, imbunatateste sanatatea oculara si ajuta la protejarea functiei musculare si nervoase.

Gulia are potasiu, magneziu, fier si calciu, precum si vitaminele C, complexul B, A si K. In plus, este bogata in fibre dietetice si compusi antioxidanti precum fitochimicale si diferiti caroteni.

Te mai poate interesa: Dieta cu gulii – te ajuta sa slabesti pana la un kilogram pe zi

Beneficiile guliei pentru digestie

La fel ca majoritatea legumelor crucifere, gulia este o sursa buna de fibre dietetice care poate imbunatati sanatatea digestiva. Fibrele ajuta in caz de constipatie, crampe si balonare si, in general, imbunatateste calitatea sistemului gastro-intestinal, maximizand in acelasi timp eficienta de absorbtie a nutrientilor.

Beneficiile guliei in diete de slabit

Gulia este considerata leguma perfecta pentru o dieta de slabit. Gulia este saraca in calorii, bogata in fibre si este plina de substante nutritive benefice. Fibrele ne fac sa ne simtim plini, asa ca vom manca mai putin intre mese.

Gulia este bogata in potasiu si, desi aceasta caracteristica a potasiului nu este discutata prea des, este unul dintre jucatorii cheie in comportamentul muscular si nervos din organism. Ne ajuta sa ne miscam, sa respiram, sa reactionam si sa functionam in fiecare zi.

Gulia te ajuta sa slabesti si este un plus versatil si hranitor pentru salate.

Nu rata nici: Beneficiile napului pentru sanatate. Medicamentul din gradina ta

Beneficiile guliei in lupta cu cancerul

Gulia este membru al familiei de legume crucifere, alaturi de broccoli, conopida, varza, verde, si altele.

Potrivit Institutului National al Cancerului, compusii numiti glucozinolati din aceste legume pot ajuta la prevenirea anumitor tipuri de cancer prin inactivarea agentilor cancerigeni si protejarea celulelor de deteriorarea ADN-ului.

Image by Hans Braxmeier from Pixabay

Cuvinte cheie:
Data articol: 13/03/2021