Ce sa faci ca sa iti treaca ciclul mai repede - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce sa faci ca sa iti treaca ciclul mai repede

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Ce sa faci ca sa iti treaca ciclul mai repede
Ce sa faci ca sa iti treaca ciclul mai repede - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - calendar-3073971_1920

Nu este nimic iesit din comun ca o vacanta, o zi la plaja sau o ocazie speciala sa coincida cu perioada de menstruatie. Se intampla, dar cand se intampla asta ar trebui sa stii ce sa faci ca sa iti treaca ciclul mai repede.

Exista cateva tehnici pe care le puteti incerca sa va incheiati perioada mai repede. Unele dintre acestea pot fi efectuate in conditii de siguranta lunar, dar altele necesita moderare sau aprobarea medicului.

Durata menstruatiei variaza de la femeie la femeie si este afectata de multe lucruri, inclusiv stresul, indicele de masa corporala si hormoni.

Te mai poate interesa: Cum sa grabesti venirea menstruatiei

Ce sa faci ca sa iti treaca citlul mai repede – Idei sa se opreasca menstruatia

Sex, daca vrei sa iti treaca ciclul mai repede. A avea un orgasm, fie prin act sexual sau prin masturbare, poate reduce crampele si fluxul menstrual.

Orgasmele genereaza contractii musculare uterine, care ajuta la deplasarea sangelui menstrual din uter. Aceste contractii ajuta uterul sa verse sangele mai repede.

Exercitiu regulat, daca vrei sa iti treaca ciclul mai repede. Mentinerea unei rutine de exercitii cardiovasculare nu numai ca promoveaza sanatatea generala, ci si ajuta la usurarea fluxului menstrual.

De asemenea, poate reduce numarul de zile in care aveti menstruatia.

Citeste si: 5 exercitii fizice care grabesc venirea menstruatiei

Mentineti o greutate sanatoasa, daca vrei sa iti treaca ciclul mai repede. Fluctuatiile de greutate va pot afecta perioadele facandu-le inconsistente. Femeile obeze prezinta un risc crescut de a avea perioade mai grele.

Obtineti nutrientii potriviti, daca vrei sa iti treaca ciclul mai repede. Vitamina B6 este unul dintre nutrientii care va pot afecta perioadele. Se gaseste in mod natural in alimente precum ouale, pestele si pasarile de curte. Vitamina B6 creste progesteronul in timp ce scade estrogenul din organism.

Magneziul este un alt mineral care poate ajuta la atenuarea perioadelor lungi si dureroase din cauza efectelor sale anti-crampe.

Imagine de congerdesign de la Pixabay

Data articol: 06/08/2021