Cum sa grabesti venirea menstruatiei - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum sa grabesti venirea menstruatiei

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Cum sa grabesti venirea menstruatiei

Cum sa grabesti venirea menstruatiei. Cel putin o data in viata i se intampla unei femei ca menstruatia sa nu-i vina in cele mai fericite momente. Fie ca urma sa plece in concediu, sau avea sa participe la un eveniment important, sau sa sustina un proiect, planurile unei femei pot fi date peste cap de aparitia menstruatiei.

Cum sa grabesti venirea menstruatiei. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa modifici data venirii ciclului.

Atentie! Inainte de a lua orice tratament pentru grabirea ciclului, cere sfatul medicului ginecolog si explica-i motivele pentru care vrei sa-ti accelerezi ciclul menstrual.

Bai fierbinti

Baia fierbinte este una dintre cele mai populare metode de grabire a venirii ciclului. Apa fierbinte creste temperatura corpului, relaxeaza muschii abdominali, incurajeaza dilatarea vaselor de sange si imbunatateste circulatia sangvina din uter.

Acelasi lucru este valabil si in cazul asezarii pe abdomen a unor proasoape calde / perna electrica etc.

Citeste si: 5 exercitii fizice care grabesc venirea menstruatiei

Vitamina C

Cantitatile mari de bitamina C in organism scad nivelul de progesteron din uter, ceea ce face ca straturile captuselii uterului sa se desprinda mai repede si sa accelereze menstruatia. Atunci cand iei multa vitamina C, bea si foarte multa apa, si cere intotdeauna avizului medicului inainte de a incepe o astfel de cura (indiferent de vitamina in cauza).

Exercitii fizice

Exercitiile fizice accelereaza aparitia menstruatiei pentru ca imbunatatesc circulatia sangelui. In plus, miscarea reduce crampele menstruale si senzatiile de balonare. Si aici trebuie mentinut un echilibru. Exercitiile fizice intense stopeaza ciclul menstrual.

Cum sa grabesti venirea menstruatiei. Iata aici 5 exercitii fizice care grabesc venirea menstruatiei.

Acupunctura/presopunctura

Acupunctura si presopunctura pot stimula punctele asociate cu circulatia sangelui. Aceste tehnici pot ajuta sistemul reproductiv sa functioneze mai bine. Totusi, acestea pot stopa complet ciclul menstrual, de aceea este indicat sa ceri sfatul medicului inainte de a apela la un terapeut.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 30/08/2021