Vrei sa prepari paste carbonara? Tuturor ne place acest preparat. Daca ai vizitat Italia, cu siguranta ca le-ai gustat si ai ramas impresionat. Daca n-ai vizitat inca Italia, poti face o “calatorie” gastronomica incercand o reteta de paste carbonara.
Se pare ca denumirea “carbonara” vine de la minerii care scoteau carbune in Muntii Apenini. Ei se bazau pe alimentele usor de preparat, transportat si depozitat. Iar piperul pe sosul alb il asemanau cu carbunele pe care ei il scoteau din munte.
Iata o colectie cu cele mai bune si usoare retete de paste carbonara.
Paste carbonara cu spanac si carne tocata #Reteta 1
Reteta de la anisoara67
Ingrediente Spaghete Carbonara cu spanac si carne tocata
un pachet de spaghete,100 g piure de spanac,100 g bacon,300 g carne tocata amestec(eu am avut de curcan)ulei de masline ,sare,piper,2 oua,4 linguri de smantana,100 g parmezan(cascaval ras)
Mod de preparare Spaghete Carbonara cu spanac si carne tocata
Se pune apa cu o linguritade sare la fiert iar cand da in clocot se dauga spaghetele,fara sa le rupem,la fiert ccca 10 minute.
Intre timp calim baconul taiat marunt in ulei impreuna cu piureul de spanac.Calim intr-o picatura de ulei carnea tocata cu un praf de sare si piper.
Preparam sosul amestecand bine smantana cu ouale si parmezanul sau cascavalul ras,un praf de piper si sare daca mai este nevoie,punand totul intr-o craticioara ,pe foc mic,amestecand cntinuu pana da intr-un clocot si se ingroasa un pic.Se da de pe foc..Se scurg spagetele bine si apoi se pun inapoi in oala in care au feirt si se mesteca bine cu piureul de spanac calit cu bacon.Pe farfurie se aseza cate un cuib de spaghete cu spanac,in el se aseaza cu o lingura carne tocata rumenita si apoi se toarna deasupra sosul inca fierbinte de smantana, ou si parmezan.
Pofta buna!
Paste carbonara cu kaiser # Reteta 2
Reteta de la odiana.
Ingrediente Paste carbonara cu kaiser
4 – 500 g paste,
2 galbenusuri,
1 albus,
300 g kaizer sau sunca presata,
o cana de cascaval ras
sare,
piper.
Mod de preparare Paste carbonara cu kaiser
Kaizerul (sunca) se prajeste in tigaie cu 4-5 linguri ulei de floarea soarelui, intre timp se fierb pastele (respectand timpul de pe ambalaj).Se bat galbenusurile cu albusul, sarea, piperul si jumatate din cantitatea de cascaval. Pastele se scurg bine, se lasa in oala, dar nu pe foc, se adauga kaizerul prajit (tinut pe flacara pentru a nu se raci), ouale batute si restul de cascaval.
Se amesteca bine fara a mai fi puse la foc. Aveti incredere, sunt excelente, iar ouale se coc atat cat trebuie daca pastele sunt fierbinti la fel ca si compozitia din tigaie.
Pofta buna!
Paste carbonara cu chef Florin Dumitrescu – VIDEO
Paste carbonara cu sunca # Reteta 3
Reteta de la Cornel15.
Ingrediente Paste carbonara cu sunca
300 grame sunca bacon (sau kaizer)
o lingura usturoi pisat
piper macinat
sare
busuioc praf
4 oua mari
o canuta parmezan ras
o punga spaghete
Mod de preparare Paste carbonara cu sunca
Spaghetele le punem la fiert intr-o oala cu apa fierbinte, un pic de sare si piper.
Sosul il preparam intr-o tigaie, punem bucatelele de bacon, taiate, se adauga usturoiul, piper dupa gust. Se amesteca spaghetele cu acest sos, pe foc, se adauga ouale batute in prealabil. Se adauga branza rasa si se amesteca bine bine. Se iau de pe foc. Se servesc calde.
Pofta buna!
Paste carbonara cu penne # Reteta 4
Reteta de la iedera25.
Ingrediente Paste Carbonara cu penne
500 g spagheti (penne)
3 oua
2 catei usturoi
3 linguri ulei de masline
150g pancetta(sau kaiser)
200 g parmezan ras
sare, piper
Mod de preparare Paste Carbonara cu penne
Punem o tigaie pe foc si apoi uleiul de masline;adaugam usturoil feliat si-l tinem pana se rumeneste putin;il scoatem imediat(in felul acesta dam aroma uleiului!)Adaugam pancetta taiata bucatele , rumenim usor apoi dam deoparte.
Intr-un castron batem ouale cu sare si piper(lasam sa-si ia ouale o culoare frumoasa de la sare!)
Fierbem pastele dupa instructiunile de pe pachet;le scurgem bine de apa si asa fierbinti le amestecam,intr-o tigaie incapatoare cu pancetta;tot acolo punem si ouale batute cu 50 g parmezan ras :amestecand usor.
Servim in farfurie cu restul de parmezan ras cat sa acopere bine toata suprafata farfuriei!
Pofta buna!
VIDEO
Paste carbonara cu mazare si bacon # Reteta 5
Reteta de la danielapatty.
Ingrediente Paste Carbonara cu mazare si bacon
400 g spaghete;
200 g bacon;
300 ml lapte;
1 plic Maggi Ideea Zilei-Paste Carbonara;
1 cutie mica mazare fina;
cascaval;
Mod de preparare Paste Carbonara cu mazare si bacon
Se pun spaghetele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.
Separat intr-o cratita se prajeste baconul,iar cand este gata se toarna peste el compozitia de la Maggi Ideea Zilei (se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj). Se amesteca bine compozitia,se toarna si mazarea si se mai lasa la foc mic 5 minute.
Cand spaghetele au fiert, se scurg de apa, se amesteca cu compozitia de bacon si mazare, apoi se toarna intr-un vas de lut. Deasupra se presara cascaval ras si se baga la cuptor pentru 10 minute.
Pofta buna!
Paste carbonara – VIDEO
Paste carbonara cu mascarpone # Reteta 6
Reteta de la ananaghi.
Ingrediente Paste carbonara cu mascarpone
500 gr de paste
300 gr de sunca bacon
3 oua batute bine cu telul
2 linguri de branza mascarpone
o ceasca de brinza parmezan proaspat ras
o lingurita de patrunjel verde tocat marunt
3 – 4 catei de usturoi
3 lingurite de unt
ulei
piper negru proaspat macinat
Mod de preparare Paste carbonara cu mascarpone
Se fierb spaghetele, se scurge bine apa si se amesteca cu untul usor incalzit;
Se calesc separat in ulei usturoiul si sunca;
Ouale se amesteca cu branza mascarpone si cu parmezanul;
Intr-un castron mare se amesteca spaghetele cu sosul de branza, patrunjelul, putin piper negru si prajeala de usturoi cu sunca.
Pofta buna!
Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 2
3 ZODII testate de UNIVERS în săptămâna 16-22 decembrie 2024
Faza lunii când te-ai născut. Cum se calculează și ce spune despre viața ta