Arsurile in timpul sarcinii sunt unul dintre simptomele neplacute ale “calatoriei” de aproximativ 40 de saptamani.
Pe masura ce uterul se dilata, in special dupa saptamana 20, el impinge stomacul spre diafragma, tot continutul stomacului fiind impins spre esofag. Acest lucru duce la refluxul gastric. De aceea este recomandat sa elimini alimentele care favorizeaza arsurile.
Iata 4 alimente care dau arsuri in timpul sarcinii.
Citricele
Alimente precum portocalele, grapefruit sau rosii pot genera senzatii de arsuri.
Pont: Pune rosia intr-un sandvis si nu intr-o salata. Mananca portocala dupa o masa cu cereale.
Alimente grase
Alimentele grase si prajite se digera mai greu si favorizeaza astfel aparitia arsurilor.
Pont: Alege carnea slaba, produsele lactate degresate si evita sa prajesti alimentele. Prepara-le, in schimb, la cuptor.
Te mai poate interesa si: Ai arsuri gastrice? Iata 9 afectiuni grave ce pot avea aceleasi simptome
Ciocolata
Ciocolata poate contribui si ea aparitia arsurilor.
Pont: Limiteaza consumul de sosuri si creme de ciocolata. Poti manca maximum doua tablete de ciocolata, insa niciodata pe stomacul gol.
Sucuri, cafea si alcool
Bauturile cofeinizate si sucurile pot genera arsuri gastrice.
Pont: Nu bea niciodata cafea sau sucuri pe stomacul gol. Cat despre alcool, mai bine nu-l consuma deloc.
Nu rata nici: Arsuri la stomac: 5 mituri daramate despre arsurile gastrice
Sursa: parents.com
foto: pixabay.com
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?