Retete culinare romanesti. 11 retete din topul preferintelor strainilor - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 15 ani pentru voi

Retete culinare romanesti. 11 retete din topul preferintelor strainilor

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Retete culinare romanesti. 11 retete din topul preferintelor strainilor
retete culinare romanesti
Autor: Redacția Sfatulparintilor.ro , Credit foto: Imagine de Alfaviski8 de la Pixabay

Retete culinare. Bucataria romaneasca nu se poate lauda cu rafinamentul, insa cu siguranta se poate lauda cu gustul bogat.

Iata ce retete culinare romanesti ii incanta pe straini.

Retete culinare romanesti: Sarmale moldovenesti

Reteta de

Strainii sunt fascinati de celebrele noastre sarmalute, servite cu mamaliguta si/sau smantana.

Ingrediente Sarmale moldovenesti

400 gr de carne de porc tocată
300 gr de carne de vită tocată
2 cepe
2 pumni de orez
3 linguri de bulion de roşii
1 legatură de mărar
1,5 kg de varză murata
suc de rosii
piper macinat
cimbru uscat
200 gr costita afumata

Mod de prepare Sarmale moldovenesti

Se curata ceapa si se toaca marunt, dupa care se pune la calit in putin ulei, la foc mic si intr-un vas acoperit, pana cand devine sticloasa.

Se adauga orezul ce a fost trecut printr-un jet de apa rece si 1 lingura de bulion.
Se lasa la foc mic 2 minute, amestecand mereu.
Se adauga o lingura de bulion si se mai lasa pe foc 2 minute. Intr-un castron se pune carnea, impreuna cu ceapa si orezul cu bulion calite mai devreme, piper macinat,mararul tocat marunt si sare dupa gust.Se amesteca bine.
Dupa ce ati pregatit carnea, desprindeti frunzele de varza de pe cotor, taiati nervurile mai groase, puneti foaia de varza in palma, luati carne cu o lingura si rulati foaia de varza in jurul carnii, avand grija sa acoperiti cu varza si capetele sarmalutei, pentru a nu iesi carnea. Sarmalutele astfel pregatite se pun intr-o cratita destul de incapatoare, una langa alta, in forma circulara.

Pe fundul cratitei puneti 2-3 frunze intregi de varza. Dupa ce terminati de facut un strat de sarmale, puneti deasupra lor suc de rosii si cateva bucati de afumatura. Continuati apoi cu inca un strat de sarmale, apoi afumatura si din nou sarmale, pana cand le terminati. Deasupra ultimului strat de sarmale puneti un strat de 1 cm de varza tocata marunt si imprastiati suc de rosii si cimbrul uscat. Completati cu apa pana cand aceasta depaseste cu cativa cm sarmalele.
Se acopera cratita si se pune la fiert la foc mic.
Se verifica din cand in cand sa nu scada prea mult apa si se completeaza cand este nevoie. Dupa aceea se da focul mic si se mai lasa pana cand sunt gata.

Pofta buna!

Descoperiti si alte retete minunate de sarmale aici.

Retete culinare romanesti: Mamaliga cu branza si smantana

Reteta de

Nici mamaliguta cu branza si smantana nu le-a ramas indiferenta celor care au venit in tara noastra.

Ingrediente Mamaliga cu branza si smantana

1 cana malai, 1 praf de sare , 1 lingura ulei, apa fierbinte

400 g branza de vaci proaspata,1 pahar cu smantana

Mod de prepare Mamaliga cu branza si smantana

Se face o mamaliguta din ingredientele date; sa avem grija sa nu iasa prea tare. O impartim in cesti unse cu apa sau ulei; rasturnam cestile, scobim si punem inauntru branza si deasupra smantana. Se serveste cat e fierbinte!

Pofta buna!

Retete culinare romanesti: Ciorba de fasole cu ciolan

Reteta de

ciorba-de-fasole-cu-ciolan-afumat-57641

Fasolea cu ciolan este preparatul traditional de 1 Decembrie. Ciorba este preparata diferit, in functie de zonele vizitate: cu multe legume in sud, cu marar si tarhon in Moldova, cu otet si smantana in Transilvania. Indiferent de reteta, ciorba de fasole cu ciolan este o comoara nationala.

Ingrediente Ciorba de fasole cu ciolan afumat

-500 gr fasole uscata
-2 morcovi
-1 ceapa
-1 telina
-3 linguri pasta de tomate
-50 ml ulei
-1 ardei gras
-1 ceapa mai mica pentru calit
-leustean verde
-sare,cimbru

Mod de prepare Ciorba de fasole cu ciolan afumat

Alegem fasolea si o punem la inmuiat in apa rece de seara.
Spalam ciolanul si il taiem cubulete,sau feliute sau cum doreste fiecare.Se pune la fiert intr-o oala cu apa.
Ceapa,ardeiul,morcovul si telina se taie cubulete.Cand ciolanul aproape a fiert se adauga legumele si fasolea.
Se lasa la fiert pana cand toate legumele s-au inmuiat bine.Se adauga cimbru si sare dupa gust.
Se toaca ceapa marunt si se pune la calit impreuna cu uleiul.Cand a devenit sticloasa se adauga pasta de tomate.Se mesteca bine pana se incorporeaza toata pasta.
Se adauga in oala care fierbe si se mai lasa circa 5 minute.La sfarsitul prepararii se adauga leusteanul verde.

Pofta buna

Citeste continuarea: 1 2 3 4

Cuvinte cheie:
Data articol: 03/12/2025