Sfatulparintilor.ro lanseaza ghidul practic “33 greseli majore de evitat in educatia copilului tau” care isi propune sa aduca clarificari suplimentare cu privire la ceea ce este bine sau nu atunci cand ne modelam copiii in adulti responsabili si echilibrati ai zilei de maine.
Ca parinti, cu totii facem greseli. Este imposibil sa fim perfecti si este atat de important ca sa ne mai relaxam din cand in cand fara sa mai aspiram la titlul de “parintele anului”. Copiii nostri par ca ne testeaza abilitatile si rezistenta pas cu pas, pe masura ce cresc si intra in noi etape de dezvoltare. Pare ca e parte din “jobul” lor sa forteze limitele si sa verifice exact unde este acea linie de separare intre ce este voie si ce nu.
Pe masura ce copiii cresc, de multe ori simtim ca intram intr-o cursa a obstacolelor: tocmai cand ne-am dat seama cum sa gestionam toate provocarile unei etape, cu toate incercarile pe care ea o aduce, copiii nostri trec intr-o noua etapa, de cele mai multe ori fara sa ne avertizeze. Asa se face ca te poti simti destul de stapan pe situatie ca parinte atunci cand copilul tau are 2 ani dar totul se schimba cand intra in anii teribili urmatori in care cuvantul “nu” si incapatanarea sunt la rang de lege pentru el; la fel, te descurci de minune cu un copil de 9 ani, dar totul se schimba radical atunci cand el intra in etapa de preadolescenta si incepe sa se comporte in maniere noi, complet de neimaginat.
Asa se face ca orice copil invata sa devina mare si echilibrat, facand multe greseli si invatand din propriile experiente. Parintii isi doresc foarte mult sa ii scuteasca sa treaca prin experiente dureroase si chiar ar reusi daca copilul i-ar asculta intotdeauna. Dar copiii nu asculta cand vrem noi si ce vrem noi, iar acest lucru face parte din modul in care ei cresc. Poate nici noi, parintii, cand eram copii, nu ascultam tot ce ne cereau parintii nostri, asa incat am face mai bine sa ne intelegem copiii. Evolutia speciei umane se face prin negarea trecutului si a modelelor anterioare.
Cand copiii fac greseli, este important sa fim constienti cu privire la ce facem sau spunem noi, pentru a ne ajusta reactia la comportamentul copilului. Asta ne ajuta sa fim parinti mai eficienti si totodata flexibili.
Insa una este sa faca copiii greseli ca astfel sa invete si cu totul alta sa faca parintii greseli, pe pielea copiilor lor. Unele comportamente ale parintilor pot fi considerate erori de educatie si pot avea consecinte neplacute asupra modelarii viitorului adult. De aceea a luat nastere acest ghid, pentru a veni in intampinarea parintilor responsabili, grijulii si iubitori care isi propun sa faca cat mai putine greseli si sa corecteze din mers ce e de corectat.
Daca esti parinte, atunci acest ghid este si pentru tine! Pentru ca nu exista parinte care:
– sa nu aiba cateodata dubii privind corectitudinea unei atitudini vis-a-vis de copilul sau;
– sa nu aiba asteptari care sa-i fie inselate, iar reactia sa fata de copil sa fie una nepotrivita;
– sa nu tipe la odrasla sa uitand ca exista si alte metode de convingere decat tonul prea ridicat;
– sa nu se simta vinovat la gandul ca poate a comunicat prea putin cu copilul sau, ca poate, coplesit de gandurile sale, nu a auzit ce i-a spus propriul copil…
– sa nu caute infrigurat sfaturi cu privire la alimentatia sanatoasa a copilului sau, simtindu-se vinovat de obiceiurile alimentare nepotrivite adoptate de copil.
Ghidul 33 de greseli majore de evitat in educatia copilului tau iti ofera acum lista celor mai frecvente si in acelasi timp mai serioase erori pe care un parinte le poate face in educatia copilului sau. Problema vine insotita de solutia corecta oferita de catre specialistii in psihologia copilului, fie ca ele se refera comportament, fie ca se refera la alimentatia corecta sau la nevoia de afectiune a copilului.
Daca esti interesat sa cumperi si tu acest ghid, te invitam sa dai clic aici.
Iata informatii suplimentare despre ce poti gasi in acest ghid:
Lista „de nefacut”. Cele mai grave 33 de erori de educatie ce pot afecta evolutia copilului tau
„Never say never!“ spun americanii. Esti sigur ca nu faci greseli in educatia copilului tau? Descopera care sunt cele mai grave erori care se pot strecura in relatia ta cu copilul tau!
Afla:
– Ce se intampla cand nu-i spui copilului tau cat de mult il iubesti
– Ce inseamna sa exagerezi/subestimezi importanta unei probleme ridicate de catre copilul tau
– De ce trebuie neaparat sa rezolvi o anumita situatie
– Care sunt urmarile unor pretentii nerealiste pe care le ai in privinta copilului tau
– Cum iti este „rasplatita“ inconsecventa
– Ce se intampla cand „nu pui lucrurile la punct“
– Cat de primejdios este sa nu impui reguli sau limite copilului tau
Descopera:
– De ce nu trebuie sa fii un maniac al controlului
– Care sunt urmarile unui stil de parenting prea protector
– De ce trebuie, in anumite limite, sa-ti lasi copilul sa decida
– La ce este „buna“ cearta cu copilul tau
– Cat de periculos este sa persisti in folosirea unei metode de parenting, chiar daca ea nu functioneaza
– Ce pierzi neascultandu-ti copilul
– Cat de importanta este comunicarea dintre tine si copilul tau
– Care este limita maxima de decibeli a „mesajului“ pe care-l adresezi copilului tau. Fiindca „tonul face muzica“
Daca ai gasit in lista „de nefacut“ gesturi, actiuni sau atitudini caracteristice stilului tau de parenting, asculta sfaturile specialistilor in psihologia copilului! Spre binele lui, al tau si al relatiei voastre!
Daca esti interesat sa cumperi si tu acest ghid, te invitam sa dai clic aici.
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!