9 lucruri pe care ar trebui să le ştii despre loviturile la cap - Sfatulparintilor.ro
Shop
Ultimele 100 de articole

9 lucruri pe care ar trebui să le ştii despre loviturile la cap

30 iunie 2013, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro - lovituri la cap

Este vară, copiii sunt în vacanţă, se joacă, iar accidentele se pot întâmpla oricând. Dacă juliturile şi zgârieturile sunt o nimica toată, o atenţie deosebită ar trebui să acorzi loviturilor la cap. Iată câteva lucruri pe care este nevoie să le ştii atunci când copilul tău s-a lovit la cap. Află când este cazul să te îngrijorezi, când trebuie să-l duci la urgenţă şi în ce situaţii poţi trata copilul liniştit acasă.

 

 

1. Nu intra în panică

Chiar dacă lovitura la cap pare destul de gravă, nu intra în panică. Îţi vei agita şi mai tare copilul. Tot ce trebuie să faci să vă calmaţi, şi tu şi copilul, astfel încât să poţi examina corespunzător rana şi să-ţi dai seama ce trebuie făcut mai departe. Orice sângerare în urma unei lovituri la cap ar trebui să se oprească după 10 minute. Dacă nu s-a întâmplat asta, înseamnă că este posibil să fie nevoie de câteva copci, aşa că mergi de urgenţă la doctor.

 

 

2. Uită-te după cucuie

Cel mai des, loviturile la cap produc cucuie. Nu trebuie să-ţi faci griji prea mari, o pungă de gheaţă sau o compresă cu apă rece puse deasupra loviturii vor calma durerea şi vor avea efect antiinflamator.

 

 

3. Cunoaşte-ţi copilul

Cel mai important lucru este să ştii cum reacţionează copilul tău la lovituri. Dacă în urma unei lovituri la cap îţi dai seama că are un comportament cu totul altfel decât erai obişnuit (nu se opreşte din plâns, are probleme cu coordonarea mişcărilor), este cazul să mergi de urgenţă la medic. Chiar şi în cazul în care eşti confuz şi nu-ţi dai seama exact dacă are sau nu ceva, cel mai bine este să-l duci la un control.

 

 

4. Vomită?

De obicei, după o lovitură la cap, copiii vomită o singură dată. Însă dacă acest lucru se repetă, mergi la urgenţe. Acolo va fi supus unor teste pentru ca medicii să se asigure că totul este în regulă.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro
Meniu