Shop

5 NU-uri importante când ai un copil supraponderal

18 septembrie 2017, , Vizualizări: ...

Pentru un copil supraponderal este foarte importantă imaginea de sine. Ca părinte, trebuie să-l ajuţi să-şi recapte sau să-şi construiască respectul de sine, pentru a-l putea motiva să aibă un stil de viaţă sănătos.

 

Iată o listă de 5 NU-uri foarte importante care te vor ghida în misiunea ta de a-ţi încuraja copilul supraponderal să aibă încredere în sine şi să facă alegeri sănătoase.

 

 

1. NU privi înapoi, începe un stil de viaţă sănătos de azi

Nu contează cât timp ai mâncat total nesănătos. Nu este niciodată prea târziu să începi să te schimbi. Poate n-ai făcut cele mai bune alegeri în trecut, însă azi este o nouă zi, un nou început. Dacă tu te schimbi, vei motiva copilul să se schimbe şi el. Începe transformarea cu paşi mici, dar siguri, schimbă alimentaţia treptat şi scapă de toate alimentele nesănătoase din casă. Înlocuieşte-le cu fructe şi legume proaspete, iaurt, cereale integrale etc.

 

 

2. NU face remarci critice cu privire la greutatea copilului sau la ceea ce mănâncă

Să îţi critici copilul că este prea gras este una dintre cele mai mari greşeli pe care le pot face părinţii. Nu îl compara cu alţi copii mai slabi. Nu vei reuşi decât să-i ştirbeşti din imaginea de sine.

 

3. NU forţa copilul să mănânce sau să nu mănânce anumite lucruri

Este mult mai bine să ai un stil de viaţă sănătos, să urmaţi cu toţii reguli sănătoase de alimentaţie decât să-i interzici copilului să mănânce sau să nu mănânce anumite lucruri. Cu atât mai mult cu cât restul familiei consumă alimentele interzise lui. De asemenea, decât să-i interzici îngheţata, de exemplu, mai bine îl poţi lăsa să ia una, însă mai mică. În acest fel se va putea bucura împreună cu prietenii de o îngheţată, fără să exagereze.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (3)

  1. sima spune:

    Copilul a ajuns la o greutate mai mult decat normala din cauza parintilor doar ei i-au format obiceiurile alimentare (daca nu este vorba de boala). Eu zic ca ei trebuie sa isi schimbe viata si apoi sa inceapa un program cu copilul.

  2. crinutz spune:

    Multi parinti gresesc cand vine vorba de greutate dar mai mult nu sunt ingrijorati si nu iau masuri

  3. lyana8520 spune:

    asa este sima si crinutz.Eu cunosc un caz.Mama ii da f multe chips-uri si snacks-uri, pt ca „ii plac”.A nascut de curand si repeta greseala…

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu