Adevarul despre sapunurile solide. Contin sau nu germeni? - Sfatulparintilor.ro
Shop
Ultimele 100 de articole

Adevarul despre sapunurile solide. Contin sau nu germeni?

04 ianuarie 2015, , Vizualizări: ...

Este sau nu sapunul solid acoperit de microbi? Raspunsul este oferit de Elaine L. Larson, profesor in epidemiologie la Columbia University.

Germenii pot trai pe sapunul solid, insa nu sunt sanse prea mari sa te imbolnaveasca sau sa cauzeze o infectie a pielii. Doar persoanele cu un sistem imunitar precar ar trebui sa fie mai precaute si sa apeleze la sapunul lichid. Daca esti sanatos, organismul tau nu va avea nicio problema sa neutralizeze microbii.

Bacteriild traiesc „fericite” in sapunurile solide, insa facand anumite lucruri simple (pe care probabil le si faci) nu vei avea de ce sa-ti faci griji din pricina acestor musafiri nepoftiti. Lasa sapul sub un jet de apa inainte de a-l folosi astfel incat lichidul sa indeparteze germenii. Iar intre doua folosiri, tine sapunul undeva unde sa stea uscat. In acest fel, sapunul nu va deveni un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor.

Nu trebuie sa-ti faci griji in privinta faptului ca imparti sapunul cu alti membri ai familiei de vreme ce vei imparti, oricum, si microorganismele. Daca intr-o toaleta publica exista un sapun solid (de obicei nu este cazul) sapuneste-te dupa care lasa mainile circa 30 de secunde sub un jet de apa, atat pe palme cat si dosul mainilor. Daca procedezi astfel, bacteriile aflate pe sapun vor fi maturate de apa.

 

Photo credit: pabadoo / IWoman / CC BY-NC-ND

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro
Meniu