Shop

9 sfaturi să pari mai deştept decât eşti

26 aprilie 2012, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro - Cum sa pari mai desptept decat esti

Orice om doreşte să pară mai deştept atunci când este înconjurat de colegii de muncă sau chiar de simple cunoştinţe. Problema este totuşi timpul, care nu îţi permite să acumulezi atât de multe cunoştinţe încât să fii mai deştept. Din fericire, există câteva modalităţi prin care să fii mai deştept cu efort minimum. Iată 9 sfaturi care te vor ajuta să pari mai deştept.

 

Învaţă cum să dezbaţi un subiect pentru a părea deştept

Cele mai multe dintre topicurile fierbinţi sunt dezbătute de oameni care au prea puţine cunoştinţe despre subiect. Un exemplu bun este încălzirea globală, majoritatea persoanelor o să-ţi spună că trebuie să-ţi schimbi obiceiurile pentru a preveni încăzirea globală însă foarte puţini vor şti ce înseamnă „încălzirea globală antropogenică”. Petrece puţin timp şi învaţă ce spus experţii despre un anumit topic şi repetă vorbele lor. Încearcă să reţii câteva nume pentru a-i putea cita.

 

 

Îmbunătăţeşte-ţi vocabularul pentru a părea deştept

Cea mai bună modalitate este să foloseşti Dicţionarul Ortografic, Ortoepic şi Morfologic din care să înveţi zilnic o listă de cuvinte. Nu uita să memorezi corect pronunţia noilor cuvinte şi fraze.

 

 

Cunoştinţele din domenii mai puţin abordate te fac să pari mai deştept

Prin acumularea de cunoştinţe într-un domeniu mai puţin cunoscut nu vei avea ocazia să întâlneşti prea multe persoane care să ştie ceea ce cunoşti tu. Acest lucru înseamnă că poţi să poţi vorbi ore în şir, să faci câte greşeli vrei, nimeni nu-şi va da seama de ele, iar tu vei fi văzut drept un geniu. Spre exemplu ai putea petrece ceva timp citind despre dinastiile egiptene. Nu vei întâlni prea mulţi experţi în domeniu.

 

 

Cunoştinţele generale te fac să pari mai deştept

Acest lucru poate fi foarte uşor de făcut. Nu trebuie decât să cumperi o carte şi să memorezi o pagină în fiecare seară înainte de a merge la culcare. În scurt timp vei ştii atât de multe încât nici un priten n-o să stea în faţă la dezbaterile din faţa unui pahar, vineri seara.

 

 

Pentru a părea mai deştept pune întrebări

Cel mai bine este să pui întrebări al căror răspuns îl ştii. Când discuţi cu o persoană care, evident, ştie prea puţine despre subiectul abordat îi poţi pune întrebări care îl vor pune în dificultate. Iar dacă ai parte şi de audienţă lucrurile sunt cu atât mai bune. Însă nu întinde prea mult coarda dacă persoana respectivă îşi arată slăbiciunea.

 

 

Romanele clasice te pot ajută să pari mai deştept

Nu înseamnă neapărat că trebuie să le citeşti. Titlurile sunt suficiente pentru a impresiona pritenii şi cunoştinţele. În plus, poate că unele dintre aceste titluri te vor intriga şi vei ajunge să le citeşti aşa că vei deveni cu adevăat mai deştept.

 

 

Şi filmele te pot face să pari mai deştept

Priveşte câteva filme clasice, atât bune cât şi proaste. O persoană care poate face diferenţa dintre ele şi ştie ce argumente să folosească pentru a-şi susţine punctul de vedere poate părea foarte inteligentă.

 

 

Foloseşte cuvintele pe care le ştii pentru a părea mai deştept

Nimic nu atrage atenţia mai mult decât folosirea unor cuvinte în mod greşit. Rămâi la ceea ce cunoşti. Dacă abia ai învăţat anumite cuvinte, nu le folosi dacă ai uitat cum se pronunţă sau nu eşti sigur de semnificaţia lor. Este adevărat că dacă înveţi cuvinte noi vei gândi mai mult şi, în plus, vei putea comunica mai bine. Însă, ai grijă cum foloseşti aceste noi cuvinte.

 

 

Rămâi tăcut şi vei fi perceput ca deştept

Cu cât spui mai puţine, cu atât şansele de a greşi sunt mai mici. Nu uita să zâmbeşti şi să încuviinţezi din cap.

Cuvinte cheie:

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (7)

 1. ramy29 spune:

  Interesante si ”amuzante ” sfaturi ….

 2. marianaion spune:

  Orice ai face, cand incerci sa pari ceea ce nu esti te dai de gol pana la urma

 3. cristachem10 spune:

  Tacerea e de aur

 4. dodolin spune:

  prost sa fiu NOROC sa am haaa nu vreau sa par deloc ce nu sunt cine ma place ok cine nu paa

 5. mamaluiluca spune:

  Pai cu cat ai mai multe cunostinte din diferite domenii, oricum esti mai destept, nu numai ca pari!.. dar cu siguranta nimeni nu le stie pe toate si cand nu stii ceva esti destept daca taci, decat sa vb de aiurea (deci nu pari destept, chiar esti! 😉 ), ..parerea mea…oricum e nostim articolul.. 😐

 6. Kassandra_2010 spune:

  Cu ce te ajuta sa pari mai destept decat esti??? La ce bun? Pana la urma oamenii isi dau seama de capacitatile tale intelectuale si atunci ti se rupe creanga de sub picioare!… Mai bine, zic eu, esti onest si recunosti ceea ce esti. Consider ca sinceritatea unui om mai putin „destept” este mai de apreciat decat minciuna unui prefacut. 🙁

 7. 27ralu spune:

  Chiar nu inteleg la ce ar ajuta sfaturile astea.ar ajuta un om sa se dea mare in fata altora,nu?mie mi se par niste sfaturi absurde.oamenii trebuie sa fie corecti si sinceri,nu falsi si prefacuti.

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu