Ce secrete detin familiile fericite. Tu ai o familie fericita? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce secrete detin familiile fericite. Tu ai o familie fericita?

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Relaxare și wellness » Ce secrete detin familiile fericite. Tu ai o familie fericita?
Ce secrete detin familiile fericite - sfatulparintilor.ro - pixabay-com -sunset-4064928_1920
Credit foto: Imagine de RENE RAUSCHENBERGER de la Pixabay

Uitati de mesele in famile, treburile casnice si alte asemenea sfaturi cand este vorba despre familii fericite. Iata cateva sfaturi oferite de specialistul in psihologia familiei, Bruce Feiler, in cartea sa „Secretele familiilor fericite”. Iata ce ar trebui sa faci pentru a avea si tu o familie fericita:

1. Mergeti impreuna la diverse evenimente si jucati-va

Transformati diverse evenimente in intalniri de familie. Incepeti fiecare intalnire cu un joc, iar discutiile sa fie sub 20 de minute.

2.  Motto motivator

Companiile si familiile nu sunt foarte diferite, cand este vorba despre succes. Un lucru pe care il au in comun este faptul ca ambele au nevoie set de valori la care echipa sa se poata raporta.

„O familie de succes inseamna ca membrii ei au in minte o destinatie finala si un plan sa ajunga acolo”, Bruce Feiler.

El sugereaza ca o familie ar trebuie sa aiba un motto scurt si plin de semnificatie. Un exemplu este: „Mergi mai departe”.

Ghid Sfatulparintilor.ro: 100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun. Il poti cumpara de aici!

3. Mic dejun in familie

Unul dintre trucurile favorite ale lui Feiler este: Nu te ingrijora in legatura cu mesele in familie. „Cu totii stim ca cina in familie este o idee excelenta, insa care nu functioneaza din cauza programului incarcat”, spune el. Mai mult, nu este de o masa intinsa pe cateva ore pentru a te conecta cu familia, sunt de ajuns si 10 minute. Prin urmare, daca cina nu este realista, incearca sa folosesti acele 10 minute si sa luati un mic dejun in familie.

4. Sa vorbim

Feiler ii sfatuieste pe parinti sa nu aiba o singura si lunga discutie despre sex cu copiii. Ar trebuie sa fie o conversatie continua si ar trebui inceputa mai devreme decat cred parintii. „Daca astepti pana cand vor avea 12-13 ani, vei descoperi ca stiu despre subiect mai multe decat tine. Este mult usor sa vorbesti la 7-8 ani”, considera el. De asemenea, sugereaza sa nu ai o conversatie prea formala. Vorbeste cu copilul tau cand sunteti unul langa altul, nu cand va plimbati sau cand conduci.

5. Fetele la putere

Vrei sa gasesti o modalitate usoara de a rezolva problemele familiale? Atunci asigura-te ca ai cel putin 2 femei in timpul conversatiilor dificile. Feiler a invatat de la un executiv Google: „Daca ai alaturi o femeie intr-o conversatie dificila, ea va ceda in fata barbatului. Insa daca sunt doua femei atunci instinctul natural al femeii pentru colaborare va intra in scena”, spune el.

Ghid Sfatulparintilor.ro: 100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun. Il poti cumpara de aici!

6. Lectiile istorice

Propria familie a lui Feiler joaca in mod regulat „Stiai asta” pentru a-i invata pe copii despre istoria familiei. „Cu cat stiu mai multe in legatura cu istoria familiei si ca acei oameni au depasit momente grele cu atat sunt mai bine echipati pentru provocarile care ii asteapta mai tarziu”, sustine Feiler.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 27/02/2023