Shop

Cum să-ţi răcoreşti casa fără aer condiţionat

29 iunie 2017, , Vizualizări: ...
sfatulaprintilor.ro cum sa-ti racoresti casa

A venit vara, căldura ne toropeşte şi toţi visăm la aparatul de aer condiţionat care să ne aducă răcoarea. Unii dintre noi nu-şi pot instala în casă aer condiţionat, fie pentru că se gândesc la faptul că se spune că nu e sănătos, fie că nu au bugetul pregătit pentru o astfel de cheltuială.

 

Există însă câteva soluţii care te vor ajuta să îţi răcoreşti casa chiar şi fără a apela la confortul unui aparat de aer condiţionat.

 

1. Acoperă geamurile

Trage storurile, jaluzelele sau draperiile în timpul zilei, imediat ce soarele începe să-ţi bătă în geam. Vei împiedica astfel căldura să-ţi pătrundă în casă. Descoperă geamul doar când vine seara. În cazul în care nu ai buget pentru nici unul dintre cele enumerate mai sus, poţi acoperi geamurile cu folie de aluminiu. Atenţie! Draperiile trebuie să fie din culori deschise. Culorile închise atrag căldura.

 

 

2. Deschide geamurile noaptea

Pentru a răcori casa, ţine noaptea geamurile deschise. Lasă toate uşile de interior deschise, astfel încât aerul să circule. Lasă deschise chiar şi uşile dulapurilor din bucătărie şi ale sifonierelor pentru că înmagazinează căldură pe timpul zilei. Şi asigură-te că te trezeşti suficient de devreme pentru a le închide la loc (în jurul de 5-7 dimineaţa).

 

 

3. Apelează la ventilatoare

Cel mai indicat este ventilatorul prins în tavan. Pentru a crea senzaţia de aer condiţionat, pune un pet de 2 litri la congelator, apoi când este gheaţă scoate-l şi aşază-l într-un bol sub ventilator. Astfel, aripile ventilatorului vor împrăştia răcoarea pe măsură ce geaţa se topeşte.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , , , , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (9)

 1. 27ralu spune:

  Eu inainte deschideam toate geamurile.pe langa ca se facea curent,toata caldura de afara intra in casa.acum,stau cu jaluzelele trase toata ziua cat e soarele pe noi.

 2. liliandrei spune:

  noi avem dimineata soare,dupaamiaza trag jaluzeleel dar las geamul deschis e bine in casa,nu e cald

 3. daniela-86 spune:

  cel cu ventilatorul mi se pare interesant

 4. onuka spune:

  eu imi racoresc casa cu toate variantele in afara de aer conditionat. stau si la curte si la bloc!!!!!

 5. at_iulia spune:

  pe mine m-ar interesa ce plante putem planta in ghivece pe balcon, sa cresca mari si sa tina umbra ?oare exista?

 6. amalia spune:

  cand nu ma putem de cald…si eu locuiesc la et.10…stiu ce inseamna!…umplu cada de baie cu apa rece si duc ventilatorul acolo…in 30 de minute reuses sa scad temperatura cu cateva grade…sau ud prosoape mari,de baie cu apa rece si le plasez peste tot in casa…numai ca deja ne-am obisnuit cu 28-29 de grade in casa…

 7. melancolia spune:

  racoarea in casa se realizeaza prin:inchiderea ferestrelor,ziua,deschiderea lor,noaptea,acoperirea lor,ziua,evitarea aburilor,a surselor de caldura,ce se inchid,folosirea ventilatoarelor,plantarea de copaci si vita de vie,schimbarea lenjeriei,izolarea case,solutii ce inlocuiesc aerul conditionat,producator de viroze

 8. ananaghi spune:

  la noi e acceptabila temperatura in casa

 9. melancolia spune:

  multumim pentru solutii

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu