Cumpărături online: Ce n-ar trebui să cumperi de la supermarket

16 aprilie 2012, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro-cumparaturi online gourmet

Cumpărăturile online devin încet, încet o alternativă viabilă pentru supermarket, mai ales când este vorba despre anumite ingrediente speciale de care ai nevoie în bucătărie. Cei mai mulţi oameni apelează la supermarketuri atunci când vor să pregătească o mâncare specială şi nu fac cumpărături online. Problema însă este că supermarket-urile oferă un număr limitat de ingrediente în comparaţie cu cele pe care le poţi lua apelând la cumpărăturile online. Prin natura afacerilor, marile magazine au pe stoc numai acele ingrediente şi alimente care pot fi vândute în cantităţi mari.

 

 

Supermarketurile se bazează pe încasări foarte mari din vânzarea bunurilor şi produselor, nu doar prin maximizarea vânzărilor zilnice ci şi printr-un număr cât mai mic de produse care să rămână pe stoc cu 1-2 zile înainte de a expira. Din nefericire, acest model de business reduce foarte mult opţiunile cumpărătorilor când este vorba despre alegerea unor produse.

 

 

Dacă 90% dintre oamenii care achiziţionează maşini le-ar lua pe cele roşii, atunci cei mai mulţi furnizori ar începe să vândă, aproape în exclusivitate doar automobile de această culoare. Şi astfel, se intră într-un cerc vicios: pentru că vânzătorii oferă doar maşini roşii, atunci cumpărătorii sunt forţaţi să achiziţioneze numai automobile roşii.

Este aproape aceeaşi situaţia cu a marilor magazine, care vor avea doar produsele care vor fi cumpărate de cel mai mare număr de oamenii. Şi, în calitate de cumpărător, vei avea acces doar la produsele pe care supermarketurile le vând.

 

 

Iar dacă acum te întrebi cum afectează afacerea supermarketului cina pe care vrei să i-o pregăteşti soţiei, răspunsul este simplu: opţiunile tale sunt, evident, limitate la ingredientele pe care le caută majoritatea oamenilor. Este relevant sau important pentru tine?

Cu siguranţă, mai ales dacă cina la care te gândeai este mai specială şi ai nevoie de ingrediente gourmet. Magazinele mari nu sunt foarte interesate de ingredientele şi delicatesele de tip gourmet. Cum acestea sunt, în general, mult mai scumpe decât cele obişnuite, expiră mai repede şi nu sunt cumpărate prea des, atunci nu este rentabil să fie în ofertă. Ceea ce înseamnă că, din ce în ce mai puţini oameni, pot găti şi se pot bucura mâncăruri rafinate folosind cele mai bune şi scumpe ingrediente.

 

 

Până în urmă cu câţiva ani singura opţiune pentru cei mai mulţi dintre oameni era fie să se mulţumească cu ce comercializau magazinele mari fie să se dea peste cap şi, printr-un noroc mare, să găsească vreun magazinaş ultraspecializat care să le ofere ceea ce aveau nevoie. Din fericire, astăzi există magazinele virtuale de unde poţi face cumpărături online şi care oferă ingredientele rafinate pe care ţi le doreşti la preţuri accesibile. Un alt avantaj al cumpărăturilor online este că acestea îţi sunt aduse la uşă, ceea ce le face ideale.

 

Prin urmare, dacă doreşti o anumită mâncare şi nu eşti mulţumit de ceea ce găseşti în supermarket, caută şi pe internet şi vei descoperi cu plăcere cât de uşor este să găteşti acasă cele mai speciale mâncăruri la preţuri accesibile.

 

Cuvinte cheie:

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (2)

  1. 27ralu spune:

    De obicei cumpar de la supermarket tot ce am nevoie.uneori,daca nu gasesc ceva,iau de pe net.

  2. lorela02 spune:

    as comanda si eu pe net poate mai multe chestii, dar daca nu ar exista costul transportului…

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu