Despre post, spiritualitate, curățarea și vindecarea organismului - Sfatulparintilor.ro
Shop

Despre post, spiritualitate, curățarea și vindecarea organismului

14 martie 2016, , Vizualizări: ...

Mâncarea nu te face spiritual, însă dacă devii spiritual, obiceiurile culinare ţi se vor schimba. Nu contează ce mănânci. Poţi să fii vegetarian dar violent şi de o cruzime extremă. Poţi să fii carnivor, dar plăcut şi iubitor. Trebuie precizat un lucru important: dacă eşti violent dar vegetarian, violenţa ta va găsi alte căi de a exprimare. E ceva natural deoarece, dacă mănânci hrană de origine animală, acest lucru îţi eliberează violenţa. Dacă cunoaşteţi vreun vânător, probabil că ştiţi că sunt cei mai blânzi şi prietenoşi oameni din lume. Întreaga lor violenţă este eliberată prin vânătoare. În schimb, un om de afaceri vegetarian nu va avea nicio cale de a-şi elibera violenţa, care se va concentra pe o căutare de bogăţie şi putere.

Dacă deveniţi mai meditativi, veţi deveni vegetarieni de la sine. Nu trebuie să vă preocupe asta. Şi dacă aceasta se întâmplă, adică din meditaţie să vină preferința pentru hrana vegetariană, atunci e bine. Ea nu trebuie să vină prin decizie mentală. Dacă îţi spui, gândeşti, îţi argumentezi că mâncarea vegetariană te va ajuta spiritual, nu-ţi va fi de niciun folos. Îmbrăcămintea ta, mâncarea pe care o mănânci, modul tău de viaţă, stilul personal – totul se va schimba. Dar schimbarea asta nu este o cauză. Ea este în tine. Restul vine după aceea.

Dacă vei medita suficient de mult şi profund, îţi va fi imposibil să răneşti o fiinţă pentru a-ţi asigura hrana. Nu e o problemă de argumentare, că ar scrie undeva, sau că ar spune cineva asta, nu e o problemă de calcul, adică dacă mănânci mâncare vegetariană vei deveni spiritual. Nu! E ceva ce se petrece de la sine. Nu e un truc, pur şi simplu chiar devii spiritual. Realizezi că e absurd și crud să omori păsări şi animale doar pentru a mânca şi, încet, încet, vei renunţa la asta. Felul în care te îmbraci se va schimba. Treptat, îţi vor plăcea haine din ce în ce mai lejere. Cu cât mai relaxat vei fi interior, cu atât hainele îţi vor fi mai lejere. De la sine. Nu va fi o decizie. Dacă vei continua să porţi haine strâmte, te vei simţi inconfortabil, deoarece hainele strâmte aparţin unei minţi tensionate, pe când cele lejere aparţin unei minţi relaxate. Schimbarea interioară este primul lucru care se petrece, restul este o consecinţă. Dacă schimbi ordinea, vei pierde şi vei deveni dependent de mâncare. Aşa cum sunt oamenii acum…

Chiar dacă ai putea trăi numai cu apă, n-ai deveni automat mai spiritual. Nu contează ce mănânci. Ceea ce eşti e un fenomen cu totul diferit. Şi când asta se schimbă, totul se schimbă. Însă schimbarea asta nu va veni din minte, ci din interiorul tău cel mai profund. Apoi lucrurile se vor schimba automat. Sexul va dispărea încetul cu încetul. Nu spun să fii un celibatar. Asta-i o prostie, pentru că dacă te străduieşti să devii celibatar, atunci mintea ta va deveni din ce în ce mai sexuală şi astfel va fi urâtă şi murdară; te vei gândi numai la sex. Freud spunea că 90% din oameni înnebunesc pentru că-şi reprimă sexualitatea. Nu spun să-ţi schimbi obiceiurile sexuale sau pe cele alimentare. Îţi spun să te schimbi pe tine, şi apoi toate celelalte lucruri se vor schimba. De ce e nevoie de atâta sex? Pentru că eşti tensionat şi sexul devine un mod de destindere. Tensiunile tale sunt eliberate prin sex. Dacă reprimi sexul, singura posibilitate de eliberare, ce se va întâmpla? Vei înnebuni.

Citeste continuarea pe Cafeneauacuvise.ro.

Photo credit: satosphere / Foter / CC BY-NC-ND

Cuvinte cheie: , , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu