Top 4 mituri despre dietă demolate de Dr. Oz - Sfatulparintilor.ro
Shop
Ultimele 100 de articole

Top 4 mituri despre dietă demolate de Dr. Oz

29 ianuarie 2016, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro - mituri despre dieta - freestockphoto.biz

Pentru a avea o viaţă sănătoasă trebuie să ai atât o dietă sănătoasă, cât şi un regim de mişcare regulat. Iar când este vorba despre dietă cu toţii credem că ştim principalele reguli pentru a mânca corect şi a fi în formă: consumă multe fructe şi legume şi mănâncă cât mai puţină carne roşie, fast food şi sare. Pare simplu, nu. Însă ai putea fi surprins câte dintre faptele despre dietă pe care le crezi corecte sunt de fapt greşite.

 

Iată în continuare 4 mituri despre dietă demolate de Dr. Oz:
 

 Despre dietă # 1: Dacă mănânci grăsimi te îngraşi

Afirmaţia aceasta spune totul: Dacă mănânci grăsimi te îngraşi, corect? Greşit! Consumul unei mici cantităţi de grăsimi te ajută să te simţi mai repede sătul ceea ce înseamnă că mănânci mai puţin. Şi nu doar atât. În plus, grăsimile potrivite ajută organismul la absorbţia vitaminelor sănătoase. Grăsimile polinesaturate care se găsesc în uleiul lichid precum uleiul de canola. Spre deosebire de grăsimile saturate, grăsimile polinesaturate nu cresc nivelul colesterolului rău din sânge şi pot reduce riscul atacului de cord. De asemenea, surse excelente de grăsimi sănătoase sunt fructele de mare, peştele, algele, seminţele de in, nucile şi uleiul de măsline care mai conţin şi omega 3.

 

 

Despre dietă # 2: Arzi mai multe grăsimi dacă faci sport pe stomacul gol

Să te înfometezi înainte de antrenament nu este doar ineficace, însă poate fi chiar periculos. Un studiu făcut pe această temă a demonstrat că organismul arde acelaşi cantitate de grăsime indiferent dacă ai mâncat înainte de antrenament. Însă, dacă te înfometezi nu faci decât să pierzi din forţa musculară. Totodată, fără mâncarea care să alimenteze antrenamentul, intensitatea exerciţiilor precum şi caloriile arse sunt reduse. Pe de altă parte, când faci sport cu ceva mâncare în stomac, vei arde grăsimi, muşchi vor fi energizaţi şi o cantitate mai mare de calorii va fi arsă. Tocmai de aceea este indicat să mănânci cu 30 de minute înainte de a începe antrenamentul, de preferat un iaurt sau să bei o băutură proteică.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro
Meniu