6 sfaturi pentru a manca mai putin - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

6 sfaturi pentru a manca mai putin

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » 6 sfaturi pentru a manca mai putin

Toti nutritionistii recomanda adoptarea obiceiurilor sanatoase, echilibrate de alimentatie pentru ca o dieta de slabit sa fie eficace. Nici un dietetician priceput nu va recomanda o dieta de slabit stricta, numararea obsesiva a caloriilor si infometarea. Ca sa tii o dieta de slabit este mai usor si mai sanatos decat credeai. Citeste urmatoarele 6 sfaturi care te vor ajuta sa mananci mai putin.

 

1. Mananca suficient in timpul zilei

Daca mesele din timpul zilei nu contin suficiente fibre, proteine si grasimi sanatoase, este normal ca pe seara sa apara poftele. Ai gija ca toate mesele tale sa contina o combinatie a celor trei, dar si alte vitamine si nutrienti.

 

 

2. Tine „tentatiile” departe de frigiderul tau

Prajiturile, ciocolata si alte deserturi sunt alimentele ce ridica probleme cand vine vorba de marimea portiei. Nu tine mereu in casa astfel de produse. Cumpara-ti cand ai pofta in cantitate cat mai mica. Daca stii ca nu rezisti tentatiilor culinare, tine-te la distanta de ele. Este permis din cand in cand sa mai calci stramb, dar nu e bine sa ai mereu provizii in casa de astfel de bunatati.

 

 

3. Nu confunda setea cu foamea

Dupa-amiaza, mai ales dupa pranz, se poate intampla sa crezi ca inca iti este foamea. Dar de multe ori aceasta foame poate fi potolita cu un pahar cu apa sau cu o cana de ceai cald. Putina hidratare poate avea efecte foarte bune cand vine vorba de mancatul din motive emotionale: stres, suparare etc.

 

 

4. Fa o pauza dupa ce ai mancat

Daca abia te-ai ridicat de la masa sau ai servit doar o gustare, asteapta 20 – 30 de minute inainte sa mananci altceva. Senzatia de satietate apare mai greu, asa ca in acest rastimp este posibil sa iti treaca pofta sau foamea.

 

5. Nu fi foarte dur cu tine

Un mic rasfat din cand in cand nu va inseamna ca vei lua kilograme. Dar fa-o cu masura si nu lasa ca micile placeri sa devina un obicei. Nu te invinovati daca gusti o prajitura, dar ai grija sa nu repeti evenimentul in fiecare zi.

 

 

6. Nu incepe sa mananci singur

Te-ai apucat sa faci prajituri in casa sau alte bunatati pentru cei dragi. Nu gusta de prea multe ori ce faci. Asteapta sa te bucuri cu toata lumea de ele. Daca le faci seara, asteapta si gusta una abia dimineata. Daca ai inceput sa mananci din ele ai grija sa te mai si opresti.

Data articol: 10/06/2013