Carnea de curcan nu este printre alimentele traditionale romanesti, dar castiga tot mai mult teren nu numai pentru ca e gustoasa, satioasa si dietetica, dar si datorita contributiei importante la sanatatea noastra!
Iata care sunt beneficiile pe care carnea de curcan le aduce organismului nostru conform Elements4health.com.
Contine excelente elemente nutritive
Curcanul este o sursa foarte buna de proteine veritabile si de calitate, de seleniu, vitamina B6 si de aminoacizi. In egala masura contine si zinc si vitamina B12. Carnea alba de curcan, fara piele, este baza unor preparate culinare excelente ce contin proteine bune si are si putine calorii.
Reduce colesterolul „rau”.
Carnea slaba de curcan, fara piele, gatita la cuptor, are cea mai mica cantitate de grasimi saturate sau colesterol dintre toate tipurile de carne, incluzand carnea de pui, porc sau vita.
Citeste si: Carnea de curcan: 7 beneficii pentru sanatate
Previne cancerul
Aminoacizii continuti de carnea de curcan sunt necesari pentru celulele T, un tip de celule ale sistemului imunitar care omoara celulele canceroase. Celulele T activate in absenta acestor aminoacizi sunt susceptibile a nu supravietui ca sa isi faca treaba in organism.
Genereaza buna dispozitie
Neurotransmitatorul numit serotonina este cel responsabil de cresterea starii noastre de buna dispozitie, iar consumul carnii de curcan, care contine aminoacizii responsabili de crearea unor asemenea neurotransmitatori, nu face decat sa ne creasca sansele de a fi bine dispusi, fapt deloc de neglijat in zilele de azi.
Citeste continuarea: 1 2