Carnea de curcan: 7 beneficii pentru sanatate - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Carnea de curcan: 7 beneficii pentru sanatate

carnea de curcan - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - bird-3073779_1920

Este un puternic stimulent al sistemului imunitar

Sunt din ce in ce mai multe dovezi stiintifice ca aminoacidul triptofan joaca un rol extrem de important in stimularea sistemului imunitar. Simptomele unor boli autoimune au fost drastic diminuate ca urmare a tratamentului cu acest aminoacid.

Creste cantitatea de testosteron

Proteinele speciale continute in carnea de curcan ajuta la mentinerea nivelurilor optime de testosteron la barbati. Hormonii folositi in carnea de pasare crescuta la nivel industrial ar putea creste productia de estrogen si diminua nivelul de testosteron. Dietele sarace in proteine la barbatii trecuti de prima tinerete pot duce la scaderea secretiei de testosteron, deci scaderea capacitatii functiei sexuale si a muschilor si contribuie si la scaderea densitatii osoase.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Nu rata nici: 5 lucruri pe care nu le stiai despre carnea de curcan

Combate insomnia

Acelasi aminoacid existent doar in carnea de curcan joaca un rol vital in combaterea insomniei si instalarea unei stari propice de somn si relaxare. Tratamentele insomniei cronice se bazeaza si pe aceasta substanta ce se gaseste in carnea de curcan.

Atentie! Este bine sa stiti si urmatoarele…

  1. Carnea de curcan contine purina si cei ce sufera de guta trebuie sa limiteze consumul ei, ca de altfel a oricaror produse ce contin proteine animale.
  2. Carnea de curcan contine mici urme de oxalat, iar cei ce au tendinta sa faca pietre la rinichi trebuie sa fie atenti la cantitatea de carne de curcan consumata.
  3. Curcanii crescuti organic, in gospodarii, sunt complet lipsiti de hormoni sau de antibiotice.
  4. Aproape toata grasimea curcanului se gaseste in pielea sa, iar carnea de curcan de culoare mai inchisa contine mai multa grasime decat cea de culoare mai deschisa.

Imagine de rubylia de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 30/11/2021