1 MAI se apropei, iar lumea se gandeste deja la sfaraitul gratarelor. Totusi, aceasta este o perioada riscanta, in care poti cumpara carne alternata. Cand vreti sa cumperi carne, lapte sau peste exista si pericolul ca acestea sa nu fie intr-o stare buna, iar comerciantii sa va “ademeneasca” cu mirosuri, coloranti sau alte “artificii” care sa dea senzatia de proaspat.
Iata cateva informatii care v-ar putea fi de folos, pentru a putea face diferenta intre un produs proaspat si unul alterat, astfel incat sa nu puneti sanatatea voastra si a celor dragi in pericol.
Examen organoleptic = apreciere a calitatii produselor alimentare cu ajutorul vazului, mirosului, gustului si, uneori, al pipaitului. Aceast gen de examen poate fi pus in practica de absolut oricine cu un minim de informatii.
Carne si preparate din carne
Se urmareste in cadrul acestui examen:
– aspectul exterior;
– culoarea;
– consistenta;
– mirosul;
– aspectul grasimii;
– aspectul maduvei osoase;
– aspectul tendoanelor si suprafetelor articulare.
Dupa starea termica, exista:
– carne calda;
– carne zvantata;
– carne refrigerata;
– carne congelata.
Dupa prospetime, carnurile se impart in:
– proaspete;
– relativ proaspete;
– alterate.
Preparate din carne
Preparate proaspete – fara membrana
Aspect exterior: bucati intregi, fasonate, cu suprafata curata, fara impuritati sau insule de mucegai, fara larve sau galerii de insecte.
Aspect pe sectiune: uniform, compact.
Consistenta: ferma, uniforma in toata masa, fara zone de inmuiere; la masticatie frageda, suculenta, specifica sortimentului.
Culoarea: uniforma, specifica sortimentului si procesului tehnologic, atat la suprafata, cat si pe sectiune.
Miros si gust: specifice sortimentului, placute, potrivit de sarat si condimentat, fara gust sau miros modificat sau de alta natura.
Aceste DOUĂ ZODII respiră UȘURATE după ULTIMA SuperLună plină până în octombrie 2025
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025