Stii sa iti feresti copilul de foc, otravire, asfixiere, fracturi sau inec? Iata 9 principii de baza pentru ca sa iti tii copilul BINE - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Stii sa iti feresti copilul de foc, otravire, asfixiere, fracturi sau inec? Iata 9 principii de baza pentru ca sa iti tii copilul BINE

Sfatulparintilor » Bebeluși » Sănătate bebelusi » Stii sa iti feresti copilul de foc, otravire, asfixiere, fracturi sau inec? Iata 9 principii de baza pentru ca sa iti tii copilul BINE
accidente copii - sfatulparintilor.ro - pexels-com - photo-437747

Cucuie, lovituri, zgarieturi, toate fac parte din etapa copilariei si nu e om care sa nu fi trecut prin aceste patanii. Desi la orice pas poti pati cate ceva, este indicat sa eviti accidentarile serioase.

Iata 9 principii de baza pentru a-ti feri copilul de foc, otravire, asfixiere, fracturi sau inec.

 

 

Siguranta somnului

 

  1. Bebelusul trebuie sa doarma pe spate

Din 1992, cand recomandarile medicilor in ceea ce priveste somnul bebelusilor s-au schimbat, rata mortalitatii din cauza Sindromului Mortii Subite s-a micsorat de trei ori. Pediatrii nu le mai recomanda parintilor sa isi culce bebelusii pe burta, ci pe spate.

 

  1. Paturicile

Paturicile usoare, crosetate sau in tehnica quilt nu sunt recomandate pentru bebelusi. Ele pot bloca tractul respirator. Specialistii recomanda o saltea tare, acoperita cu o husa prevazuta cu elastic, care sa stea fixa si sa nu se despreinda.

 

 

  1. Distanta dintre bare

Distanta dintre bare patului n-ar trebui sa lase sa treaca dintr-o parte in alta o doza de suc. Aceasta este distanta optima pentru ca bebelusul sa nu se intepeneasca intre ele.

 

 

  1. Obiecte

Un bebelus care doarme ar trebui sa nu aiba prin preajma esarfe, haine, caciuli, biberoane, suzete sau jucarii cu cordon, cablu sau sfoara.

 

 

Siguranta in locuinta

 

  1. Scari

Daca stai la curte si ai scari, trebuie sa-ti protejezi copilul cu ajutorul portitelor care blocheaza accesul. Acestea trebuie amplasate atat la baza scarilor, cat si la etaj.

 

  1. Premergatoare si scaune

Nu lasa niciodata copilul nesupravegheat in scaune, premergatoare etc. Daca pui copilul in scoicuta, nu lasa niciodata scoicuta pe masa, scaun sau alta piesa de mobilier, chiar daca cel mic este legat cu centurile de siguranta.

Copilul in premergator trebuie urmarit sa nu se apropie de scari, surse de caldura, fire care atarna.

 

  1. Geamuri

Ferestrele ar trebui sa aiba opritoare suplimentare, astfel incat copilul sa nu poata deschide geamul.

 

  1. Mobila

Securizeaza si ancoreaza mobilierul, astfel incat acesta sa nu poata cadea pe copil.

 

Citeste continuarea: 1 2 3 4

Data articol: 19/06/2017