Ce inseamna cand copilul merge pe varfuri - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce inseamna cand copilul merge pe varfuri

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » Ce inseamna cand copilul merge pe varfuri
Ce inseamna cand copilul merge pe varfuri - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - childhood-3721318_1920

Mersul pe varfuri este destul de frecvent la copiii mici care abia incep sa mearga. Daca esti la primul bebe, probabil o sa te intrebi ce inseamna cand copilul merge pe varfuri. Nu te speria, probabil nu e nimic grav.

Copiii care continua sa mearga pe varfuri si cand cresc, fac adesea acest lucru din obisnuinta. Atâta timp cât copilul creste si se dezvolta normal, mersul pe varfuri este putin probabil un motiv de ingrijorare.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

In cazul in care copilul inca mai merge pe varfuri si dupa varsta de 2 ani, discutati cu un medic despre aceasta problema. Programati un consult mai devreme daca observati ca cel mic are si probleme cu muschii pioarelor, rigiditate la tendonul lui Ahile sau lipsa de coordonare musculara.

Ce inseamna cand copilul merge pe varfuri – Cauze

In mod normal, mersul pe varfuri este un obicei care apare atunci când un copil invata sa mearga. In câteva cazuri, mersul pe varfuri este cauzat de o afectiune de baza.

Un scurt tendon al lui Ahile

Acest tendon leaga muschii inferiori ai piciorului de partea din spate a osului calcâiului. Daca este prea scurt, poate impiedica calcâiul sa atinga solul cum trebuie.

Paralizia cerebrala

Mersul pe varfuri poate fi cauzat si de o tulburare de miscare, tonus muscular sau postura cauzata de leziuni sau dezvoltare anormala in partile creierului imatur care controleaza functia musculara.

Distrofie musculara

Copilul merge pe varfuri si cand sufera de o boala genetica in care fibrele musculare sunt neobisnuit de predispuse la deteriorare si se slabesc in timp. Acest diagnostic ar putea fi mai probabil daca copilul dumneavoastra a mers initial normal inainte de a incepe sa mearga de la picioare.

Autism

Mersul pe varfuri a fost legat de tulburarile din spectrul autist, care afecteaza capacitatea unui copil de a interactiona cu ceilalti copii.

Citeste si: Cand este mersul pe varfuri la copii un motiv de ingrijorare

Imagine de Dimitris Vetsikas de la Pixabay

Data articol: 10/05/2022