Cum protejezi vederea copilului tot timpul anului - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum protejezi vederea copilului tot timpul anului

Sfatulparintilor » Bebeluși » Îngrijire bebelusi » Cum protejezi vederea copilului tot timpul anului
Cum protejezi vederea copilului

O ochii micutilor ar trebui sa fie si ei o prioritate pentru noi. Iata cateva sfaturi care va vor ajuta copiii sa aiba „ochi de vultur” pentru mult timp:

 

Ofera-i protectie impotriva radiatiilor ultraviolete

Da, vorbim despre ochi, nu despre piele. Se poate sa nu fi stiut, dar nu doar pielea are nevoie de protectie cat mai ridicata impotriva acestor raze nocive. Cu atat mai mult in cazul copiilor, pentru ca ei petrec mai mult timp in aer liber decat un adult, trebuie sa le asiguram o protectie corespunzatoare. ,,Atat copiii, cat si adultii, sunt expusi la aceste radiatii daunatoare, in fiecare zi. Din pacate, stratul de ozon care filtreaza razele UV s-a deteriorat semnificativ in ultimii ani, de aceea pericolul la care suntem expusi a crescut si el. Solutia ar fi sa purtam niste ochelari ale caror lentile sa filtreze o cantitate cat mai mare din ultraviolete si care sa ne protejeze chiar si impotriva senzatiei neplacute care apare la contactul cu lumina puternica”, spune dr. Horia Pirga, medic specialist Essilor.

 

 

Asigura-te ca locurile in care se joaca si jucariile nu sunt periculoase pentru ochii lui

Potrivite pentru copii sunt jucariile care sa nu aiba colturi ascutite si care nu sunt din materiale ca metalul sau sticla. Acestea pot provoca leziuni foarte serioase ochilor, leziuni ce ar putea avea ca efect chiar orbirea. Ne-am dori sa evitam asta, nu? Stim cat de important este vazul pentru viata unui om.

 

 

Fii atenta la simptomele aparent inofensive

Daca observati ca ochii lor sunt rosii, daca se plang ca ii dor sau ca simt intepaturi in ochi, este posibil sa se fi ales cu niste arsuri oculare cauzate de radiatiile despre care vorbeam mai sus. Daca ochii lor sunt rosii, lacrimeaza mai mult decat ar fi normal sau daca dimineata observati ca s-au depus niste secretii in exces, cel mai probabil ne confruntam cu o conjunctivita. Si exemplele pot continua. Este foarte important sa fim cu ochii pe… ochii lor. De foarte multe ori, ei nu stiu sa explice ceea ce li se intampla si noi, ca parinti, trebuie sa observam aceste schimbari.

Imagine de marques_edgar de la Pixabay

Data articol: 10/09/2020