Cat de bune sunt aplicatiile cu monitor pentru bebelusi - Sfatulparintilor.ro
Shop
Ultimele 100 de articole

Cat de bune sunt aplicatiile cu monitor pentru bebelusi

12 februarie 2017, , Vizualizări: ...
aplicatii monitoare bebelusi - newborn-baby-feet-basket-161534

Monitoarele pentru bebelusi sunt foarte utile pentru parinti. Ei pot auzi ce se intampla in camera bebelusului fara sa fie inauntru.

Dezvoltarea tehnologica a adus pe piata aplicatii care vor sa inlocuiasca monitoarele pentru bebelusi. Diverse obiecte vestimentare cu senzori incorporati trimit pe telefonul parintilor monitorizarea pulsului si a respiratiei. Desi noile gadget-uri pare sa-i incante pe parinti, specialistii avertizeaza ca acestea nu sunt asa utile.

“Aplicatiile respective nu fac decat sa creasca anxietatea parintilor si nu reduc in niciun fel riscul sindromului mortii subite. Reducerea acestui fenomen nu are nicio legatura directa cu monitorizarea”, explica dr. Leanne Raven, CEO al asociatiei medicale “Red Nose” din Australia.

Aceasta considera ca parintii sunt oricum stresati la inceputul experientei lor, iar orice tip de astfel de intruziune nu le este deloc de folos, dimpotriva, le creste nivelul anxietatii si ii impiedica pe parinti sa aiba un somn de calitate.

 

Concluziile specialistilor australieni sunt intarite de studii efectuate de medici americani, publicate din Journal of the American Medical Association (JAMA). “Nu exista nicio dovada clara care sa confirme faptul ca monitoarele pentru bebelusi le pot salva viata. Insa pot duce la aparitia unor temeri nejustificate”, a declarat medicul pediatru Christopher P. Bonafide, de la spitalul de copii din Philadelphia.

“In ciuda faptului ca sunt promovate agresiv, promitandu-le parintilor liniste in ceea ce priveste  sanatatea cardiovasculara a bebelusilor lor, ele nu fac decat sa creasca anxietatea parintilor”, a adaugat el.

 

Sursa: practicalparenting.com.au

Foto: pexels.com

 

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu