Adevarat sau fals: 10 mituri despre starea ta de bine - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Adevarat sau fals: 10 mituri despre starea ta de bine

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Relaxare și wellness » Adevarat sau fals: 10 mituri despre starea ta de bine

Sunt multe mituri in lumea in care traim. Si de multe ori te intrebi cat de multe dintre ele sunt adevarate si cate false. Iar surprizele vin de la unele mituri pe care le consideram suta la suta valabile. Iata cateva exemple de mituri despre starea de bine.

 

 

Mitul #1 – Muzica te ajuta sa-ti imbunatatesti starea de spirit – FALS

Muzica te ajuta, este adevarat, insa depinde in mare masura de genul ei. De exemplu, unui grup de voluntari li s-a imbunatatit starea de spirit ascultand muzica de Mozart, dar li s-a inrautatit dupa ce au ascultat coloana sonora din “Lista lui Schindler”.

 

 

Mitul #2 – Uleiul de masline, somonul si nucile te fac sa te simti mai bine – ADEVARAT

Un studiu recent a descoperit faptul ca oamenii care consuma ulei de masline sunt mai putin predispusi depresiei. Somonul si nucile sunt o sursa buna de acizi grasi omega-3, iar unele studii sugereaza ca acesti acizi au un rol esential asupra imbunatatirii starii de spirit si este indicata consumarea unor astfel de alimente in perioadele de stres si anxietate.

 

 

Mitul #3 – Sa intri in vorba cu strainii face bine starii de spirit – ADEVARAT

Cercetatorii de la Universitatea din British Columbia au descoperit ca daca intri in vorba cu persoanele straine iti imbunatateste starea de spirit. Acest lucru are la baza tocmai faptul ca oamenii, in general, se tem de judecata persoanelor straine asa ca, in momentul in care intri in vorba cu o persoana necunoscuta care iti zambeste va avea efect benefic asupra dispozitiei.

 

 

Mitul #4 – Cand te simti bine iti dai seama daca cineva te minte – FALS

Cercetatorii australieni au descoperit ca daca te afli intr-o dispozitie nu tocmai buna ai mai multe sanse sa descoperi daca cineva te minte. Cand sunt intr-o stare de spirit excelenta, oamenii sunt usor de pacalit, spun cercetatorii australieni.

 

 

Mitul #5 – Starea de spirit e contagioasa – ADEVARAT

Un studiu recent a scos la iveala faptul ca starea de spirit este contagioasa. Cineva aflat in preajma cuiva cu un tonus bun si vesel se va molipsi de “fericirea”  lui. Dupa cum si daca va sta in preajma unui depresiv, mai devreme sau mai tarziu va cadea in aceeasi stare.

 

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 09/01/2014