20 mituri despre sarcina. Ce sa crezi si ce sa nu crezi ca sa nu iti faci singura rau - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

20 mituri despre sarcina. Ce sa crezi si ce sa nu crezi ca sa nu iti faci singura rau

Sfatulparintilor » Sarcină » În timpul sarcinii » 20 mituri despre sarcina. Ce sa crezi si ce sa nu crezi ca sa nu iti faci singura rau
mituri despre sarcina - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - a-happy-marriage-news-2686697_1920

Mituri despre sarcina. Sarcina, mai ales daca este prima, este o perioada plina de emotie si nesiguranta pentru viitoarele mamici. Citim carti, rasfoim reviste, navigam pe site-uri, intrebam in stanga si in dreapta si astfel suntem bombardate cu sute de informatii contradictorii.

Pentru a nu mai fi trezite la 3 dimineata cu intrebariunele stupide – din partea gravidelor, trei doctorite din Statele Unite, specializate in obstretica si ginecologie (Yvonne Bohn, Allison Hill si Alane Park), au decis sa scrie o carte – Ultimate Guide to Pregnancy and Birth (Ghidul sarcinii si nasterii) in care demonteaza rand pe rand cele mai importante mituri. Fara a fi surprisi, exista si unele adevarate.

Iata 20 de mituri despre sarcina!

1. Nu poti zbura cu avionul in timpul primului si ultimului trimestru

FALS. Nu exista nici un impediment pentru ca o gravida sa zboare. Companiile aeriene au unele restrictii pentru pasagerele aflate in ultimul trimestru de sarcina si asta pentru a evita o nastere in avion, fara atenta supraveghere a unui medic specialist, ceea ce ar necesita automat o aterizare de urgenta.

2. Berea neagra stimuleaza lactatia

FALS. Nu exista o legatura directa intre consumul de bere si declansarea lactatiei. In cel mai bun caz o relaxeaza pe viitoarea mamica.

3. Nu poti tine in casa un animal de companie

FALS. Trebuie doar sa nu strangi fecalele lasate in urma de caine/pisica/hamster etc. pentru ca exista riscul de a contracta toxoplasmoza.

Citeste si: Test de sarcina. Greseli de utilizare. Cand poate iesi pozitiv testul de sarcina

4. Nu trebuie sa mananci somon afumat

FALS. Somonul este foarte bun pentru viitoarele mame datorita continutului bogat de acizi grasi Omega3. In plus, fiind vorba despre un peste de apa dulce, este putin probabil sa fie infestat cu mercur.

5. Nu trebuie sa mananci sushi

FALS. Sushi este bun, insa nu trebuie depasita limita de doua rulouri pe saptamana. In plus trebuie evitat macroul, rechinul sau tonul.

Citeste continuarea: 1 2 3 4

Data articol: 22/08/2021