Ai dureri de spate? 6 sfaturi sa petreci mai putin timp pe scaun - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ai dureri de spate? 6 sfaturi sa petreci mai putin timp pe scaun

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Ai dureri de spate? 6 sfaturi sa petreci mai putin timp pe scaun
dureri de spate scaun

Oamenii din ziua de azi petrec foarte mult timp pe scaun, in fata computerului, si din aceasta cauza sufera din cauza durerilor de spate. Tocmai de aceea trebuie sa profite de fiecare oportunitate sa faca miscare si, astfel, sa reduca durerile de spate. Cum as putea face asta cand am atatea pe cap? Raspunsul o sa-l gasesti in urmatoarele sfaturi mai ales daca vrei sa scapi de sacaitoarele dureri de spate.

Misca-te in timp ce vorbesti la telefon, astfel scapi de durerile de spate

Investeste intr-un handsfree de calitate pentru a putea capata mobilitate in timp ce vorbesti la telefon. Chiar si daca esti la un fix ridica-te in picioare si muta-ti greutatea de pe un picior pe altul.

Plimba-te dupa masa de pranz si durerile de spate trec ca prin minune

Dupa ce ai luat masa de pranz, plimba-te timp de cateva minute. Nivelul de grasimi din sange este ridicat dupa o masa copioasa si o simpla plimbare dupa iti intensifica metabolismul.

Opteaza pentru scaunele de la bar, iar durerile de spate vor fi reduse

Stai doar pe o treime din scaun, departeaza-ti picioarele un pic mai mult decat distanta soldurilor. In acest fel picioarelele sustin o buna parte din greutatea corpului. Incet impinge soldurile in fata, arcuind putin coloana. Aceasta pozitie se numeste stinghia, mentine coloana in S si distribuie greutatea intr-un mod mai bun.

Lasa scaunele acasa si durerile de spate vor disparea

Indiferent ca mergi la un concert in aer liber sau in parc nu-ti aduce si un scaun. Daca nu ti-ai adus unul te vei plimba inainte si inapoi si astfel vei face putina miscare. Oricum in restul timpului stai la birou pe scaun. Acum ai posibilitatea de a pune muschii in miscare.

Durerile de spate trec in cazul in care renunti la mail si te deplasezi

In loc sa trimiti un mail sau sa ii telefonezi colegului din firma care se afla pe un alt etaj, cel mai bine este sa mergi la biroul lui. Refuza sa stai pe un scaun si sa vorbesti cu el. Fie ramai in picioare sau, si mai bine, roaga-l sa faceti cativa impreuna in timp ce ii comunici motivul pentru care l-ai cautat. Dupa un timp vei observa ca iti face tot mai multa placere sa mergi in timp ce muncesti.

Creeaza un birou multifunctional si durerile de spate vor deveni o simpla amintire

Motivul este foarte simplu: poti avea tot ce este nevoie pe acelasi birou iar corpul tau trebuie sa se roteasca intre diferite pozitii de-a lungul intregii zile. Astfel vei face mai multe miscari care vor obliga diferite grupe de muschi sa se puna in miscare.

Imagine de Khusen Rustamov de la Pixabay

Data articol: 05/02/2021