Cum sa imbunatatesti viata amoroasa in cuplu - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum sa imbunatatesti viata amoroasa in cuplu

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Casnicie si cuplu » Cum sa imbunatatesti viata amoroasa in cuplu
Cum sa imbunatatesti viata amoroasa

O viata amoroasa implinita este cheia unei relatii de cuplu reusite. Iar pentru a avea o viata sexuala implinita tot ce trebuie este sa incepeti cu un zambet. Sa priviti partenerul in ochi si sa-i zambiti deschid calea comunicarii, reduc stresul zilnic si creeaza atmosfera propice pentru discutii calme, relaxante. Iar de aici, la sex, este un singur pas.

Zambiti de cel putin trei ori pe zi sotului/sotiei

Faceti-va un obicei de a zambi de cel putin trei ori pe zi sotului/sotiei. Gasiti o cale sa radeti impreuna cu pofta. Fie ca cititi glume de pe un site cu bancuri sau dintr-un ziar, fie ca priviti un film de comedie, rasul este o alta cale de a restabili o legatura emotionala cu partenerul de cuplu. Veti impartasi amandoi o stare de bine si va veti intari sentimentele pe care le aveti unul pentru celalalt, iar viata amoroasa se va imbunatati considerabil.

Citeste si: Viata de cuplu: 8 ingrediente ale unei relatii reusite

Mergeti intr-un loc nou, doar voi doi

E foarte usor sa intri intr-o rutina. Si obisnuindu-te cu un anumit „ritual” incet-incet se pierde din farmecul inceputului de relatie. Pentru a nu se ajunge aici, mergeti in locuri diferite, doar voi doi. Nu trebuie sa fie locuri scumpe sau extravagante. Ci locuri unde sa va simtiti bine pentru ca, astfel, asociati starea de bine cu prezenta sotului sau a sotiei. Daca ati mers la un film, vorbiti despre ce impresie v-a lasat, ce v-a placut, ce nu v-a placut. Aceasta relationare va crea acea intimitate de care are nevoie un cuplu pentru a supravietui.

Exprimati si experimentati fanteziile

Nu va fie teama sa va exprimati fanteziile sexuale. Cand doi soti sunt impreuna de mult timp e normal sa se instaleze o oarecare plictiseala. Tocmai de aceea, discutand despre fanteziile fiecaruia, s-ar putea sa va deschideti calea catre noi abordari ale sexului in cuplu. Cel mai potrivit moment pentru asemenea discutii este in timpul preludiului, cand sunteti deja excitati de gandul ca urmeaza sa faceti dragoste. Si nu ramaneti doar la stadiul de „vorbe”, aplicati si in practica fantezia ce pare sa va starneasca cel mai mult.

Nu rata nici: Cum sa depasesti cele mai grele 5 momente din viata de cuplu

Ganditi-va la relatia cu partenerul ca la cea mai importanta parte a vietii voastre

Daca va puneti relatia cu sotul/sotia pe primul plan al vietii voastre, va fi mai greu sa calcati stramb. Nu trebuie sa va faceti griji ca partenerul nu se gandeste la relatia dintre voi asa cum va ganditi voi. Daca incepeti sa faceti asta, ati pierdut deja „lupta” pentru o viata de cuplu implinita. Fiecare dintre soti ar trebui sa se gandeasca ca au alaturi partenerul perfect si trebuie sa faca totul pentru starea acestuia de bine.

foto: Depositphotos.com

Data articol: 19/06/2022