Invinge herpesul cu lizina! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Invinge herpesul cu lizina!

Sfatulparintilor » Zona Verde » Invinge herpesul cu lizina!

Leziunile produse de virusul herpetic apar periodic si, pentru ca infectia dureaza toata viata, trebuie sa ai in vedere metode prin care sa impiedici aparitia leziunilor sau sa le controlezi astfel incat, odata aparute, sa nu se agraveze. Lizina, un aminoacid esential, pe care corpul nu il poate produce singur, te ajuta sa scapi de eruptiile herpetice dureroase si  inestetice.

 

 

Ce este lizina si cum te ajuta?

Lizina sau L-lizina trebuie obtinuta prin aport extern, din hrana sau din suplimente alimentare.  Aminoacizi precum lizina intra in componenta proteinelor, de aceea lizina este foarte importanta in organism pentru o crestere armonioasa si joca un rol important in sinteza de carnitina, substanta care contribuie la randul ei la transformarea acizilor grasi in energie si care ajuta la scaderea coelsterolului din organism.  In plus, lizina ajuta la absorbtia optima a calciului si joca un rol important in formarea celulelor de colagen. Prin urmare, este importanta pentru tesuturile conjunctive, dar si pentru oase, piele, tendoane si cartilaje.

 

 

Cum se manifesta deficitul de lizina?

Cresterea aportului de lizina in organism este necesar atunci cand dieta este deficitara, in cazul atletilor si al altor categorii de persoane care fac efort fizic intens in mod constant, precum si in cazul celor care au suferit arsuri. Deficitul de lizina poate produce oboseala, ameteala, pierderea apetitului, agitatie, iar ochi pot parea injectati. De asemenea, carenta de lizina poate incetini cresterea, poate favoriza anemia si poate genera tulburari de fertilitate.

 

 

“Adoarme” virusul Herpex Simplex

Administrata la inceputul eruptiei herpetice, lizina contribuie la oprirea din evolutie a leziunilor produse de aceasta. Acest efect benefic se datoreaza rolului antiviral al acestei substante. Mai mult, lizina blocheaza activitatea arginei din organism, care ajuta la replicarea virusului herpetic. Studiile au aratat ca lizina poate impiedica aparitia leziunilor herpetice, iar daca este administrata cand herpesul isi face aparitia, il poate opri din evolutie, scurtandu-i durata de manifestare.

 

 L-Lysine - secom

Surse de lizina

Hrana bogata in proteine este o sursa buna de lizina. Acest aminoacid esential poate fi obtinut din carne rosie sau din carne de pui, din branza, in special din parmezan, din anumite tipuri de peste, precum sardinele si codul, dar si din nuci si soia. Insa, cea mai buna sursa de lizina sunt suplimentele alimentare care contin cantitati standardizate care actioneaza eficient si specific asupra simptomelor date de eruptiile herpetice. L-Lysine 500 mg, 100 capsule, de la Secom® contribuie la cresterea rezistentei si la reducerea leziunilor bucale si genitale date de infectii virale.  De asemenea, L-Lysine reduce demineralizarea osoasa, regland metabolismul calciului si ajuta la refacerea tuturor tipurilor de tesuturi (oase, piele, tendoane, cartilaje, muschi) care au leziuni cauzate de interventii chirurgicale, arsuri, ulceratii, inflamatii articulare. In plus, L-Lysine imbunatateste metabolismul lipidelor prin participarea la sinteza carnitinei, aminoacid care transforma grasimile in energie si creste fertilitatea.

Produsele Secom® sunt disponibile in farmaciile si magazinele cu profil naturist din toata tara, prin intermediul magazinelor online partenere, precum si in cele doua magazine Secom® din Bucuresti, str. Stefan cel Mare nr. 22 si str. Stirbei Voda nr. 150. Lista completa a acestora este disponibila pe www.secom.ro.

De asemenea, pe str. Stirbei Voda nr. 150 se afla si Centrul de Consultanta Naturopata Secom®, la care puteti apela pentru realizarea unui program de tratament naturopat personalizat, adaptat specificului fiecaror afectiuni si starii de sanatate a organismului. Evaluarea starii de sanatate se realizeaza atat prin interpretarea documentelor medicale, cat si fara acestea sau cu ajutorul sistemului de scanare interstitiala (Sistemul EIS), care permite detectarea dezechilibrelor din organism inainte de aparitia semnelor clinice de boala printr-o metoda computerizata non-invaziva si rapida.

Pentru intrebari suplimentare puteti suna gratuit la linia verde Secom® (0800.873.266), iar pentru concursuri si articole noi, vizitati oricand pagina de Facebook a companiei.

 

Credit foto: freedigitalphotos.net

Cuvinte cheie: , , ,
Data articol: 20/10/2013