Mancarimea, uscarea si aparitia de leziuni la nivelul pielii sunt cateva manifestari date de dermatita atopica, afectiune dermatologica frecventa la persoanele cu predispozitie genetica spre alergii.
Dermatita atopica este o inflamatie cutanata ce debuteaza, in general, in primul an de viata. La cele mai multe persoane afectate, dermatita atopica se asociaza si cu alte probleme de sanatate precum rinita alergica, afectiune prezenta la 35% dintre cei afectati de dermatita si cu astmul, afectiune de care sufera 30% din pacientii cu dermatita atopica. Se estimeaza ca 18% din populatie sufera de dermatita atopica, dar multi dintre cei afectati vor avea remisie in adolescenta.
Evita factorii declansatori
Ca si alergiile, dermatita atopica apare in urma expunerii la factorii alergeni. De obicei, factorii declansatori sunt laptele, ouale, capsunele, arahidele, acarienii, mucegaiurile, polenul. Dar si conditiile climaterice extreme precum caldura puternica si frigul pot declansa dermatita atopica. Caldura puternica este slab tolerata, aerul uscat accentueaza xeroza (uscarea pielii), expunerea la soare amelioreaza leziunile dar transpiratia accentueaza pruritul. Toti acesti factori agraveaza pusele de dermatita atopica fiindca sporesc reactiile inflamatorii. Prin urmare, o cale sigura de a evita aparitia dermatitei atopice consta in evitarea alergenilor, in masura in care acest lucru este posibil.
Ingrijeste-ti pielea corect
Ingrijirea pielii este foarte importanta in cazul persoanelor cu dermatita atopica. Trebuie evitate cosmeticele si produsele de ingrijire cu agenti care pot irita si inflama pielea, adica cele care contin parfum si parabeni. De asemenea, trebuie utilizate crème emoliente si uleiuri care hidrateaza si protejeaza. In acest fel se evita fisurile de la suprafata pielii, leziuni care se pot infecta si care pot agrava boala.
Ultravioletele pot ameliora simptomele
Mai multe masuri de stil de viata pot contribui la ameliorarea simptomeleor si la prevenirea puseelor de dermatita atopica. Este indicat sa purtati imbracaminte din bumbac si sa utilizati un umidificator de camera pentru a preveni uscarea excesiva a aerului. Camerele trebuie sa fie aerisite si fara praf, pentru a evita alergenii, iar stresul trebuie evitat fiindca dermatita poate aparea pe fondul incordarii psihice. Studiile au aratat si ca expunerea moderata la ultraviolete poate avea un efect benefic. Majoritatea celor afectati au raportat o ameliorarea a conditiei dupa expunerea la soare.
Te ajuta cortizolul natural
Simptomele eczemelor, eruptiilor si iritatiilor cutanate pot fi ameliorate cu produsul 100% natural Florasone, de la Secom®. Produsl este o alternativa naturala la cortizol, subtanta cu efect antiinflamator care reduce durerea si senzatia de arsura a pielii, ajuta la ameliorarea dermatitelor si eczemelor xerotice. Deoarece este un produs sub forma de crema, hidrateaza la nivel local, reducand exfolierea pielii, este si antibacterian si ajuta la prevenirea infectiilor cutanate. Florasone este un antialergic cutanat care reduce sensibilitatea la sapun, detergent, cosmetice, bijuterii si are si efect cicatrizant.
Detalii despre produsele Secom® poti obtine accesand www.secom.ro. Pentru întrebari suna gratuit la serviciul nostru de consultanta naturopata, telverde: 0800.873.266, iar pentru concursuri si articole noi viziteaza oricand pagina de Facebook a companiei.
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!