Interpretari vise prin prisma psihologilor - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Interpretari vise prin prisma psihologilor

Sfatulparintilor » Vise » Interpretari vise prin prisma psihologilor
Interpretari vise

Cand vine vorba despre interpretari vise, psihologii au pareri variate, de multe ori nefiind de acord unii cu ceilalti. Multi urmeaza ideea lui Sigmund Freud care sustine ca visele indica dorinte inconstiente, in timp ce altii imbratiseaza teoria lui Calvin S. Hall, pledand pentru o abordare cognitiva in care visele reflecta diferite parti ale vietii noastre cotidiene.

Interpretari vise – metode de realizare a profilului psihologic

Multe abordari ale interpretarii viselor au fost propuse in psihologie, inclusiv faptul ca visele contin simboluri care refleta perspectivele noastre asupra vietii. Cu toate ca psihologii nu sunt de acord cu faptul ca visele ar putea servi un scop real, semnaleaza faptul ca interpretarile viselor si urmarirea simbolurilor ar putea oferi un portret psihologic foarte bun al individului. 

Te mai poate interesa si Rolul unui dictionar de vise. Instrumente utile pentru interpretarea viselor

Psihologii explica motivele viselor

Psihologii ofera multe motive pentru vise. Unii sugereaza ca, pur si simplu, sunt o metoda de a sterge amintirile inutile din ziua precedenta pentru a le asimila pe cele importante si a le depozita pe termen lung.

Pe de alta parte, psihologii implicati in terapii, au vazut valoarea interpretarii viselor. Astfel, in timp ce visele pot ajuta la sortarea informatiilor din creierul nostru, acestea ne si pot da indicii valoroase despre noi insine, informatii pe care avem tendinta sa le ignoram in timpul activitatilor de rutina.

Ce inseamna cand visezi serpi. Puncte cheie de interpretare. Sa te temi sau sa te bucuri ca ii visezi? Afla aici!

Alti psihologi interpreteaza visele ca fiind modul in care creierul se pregateste pentru posibile viitoare provocari, semnaland anxietatea, teama sau increderea in succes.

Psihologi precum G. William Domhoff au afirmat ca nu exista nici o functie psihologica pentru visele noastre. Cu toate acestea, Domhoff a mai spus ca visele au sens, deoarece continutul acestora este unic pentru individ si, prin urmare, interpretarile viselor pot oferi un portet psihologic foarte exact al individului.

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie:
Data articol: 24/01/2022