Vești noi pentru zodii? Avem 12 sau 13 semne zodiacale? Cum s-ar schimba horoscopul - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Vești noi pentru zodii? Avem 12 sau 13 semne zodiacale? Cum s-ar schimba horoscopul

Sfatulparintilor » Totul despre zodii » Vești noi pentru zodii? Avem 12 sau 13 semne zodiacale? Cum s-ar schimba horoscopul
Avem 12 sau 13 semne zodiacale
Credit foto: Depositphotos.com

Care este relația dintre semne și constelațiile zodiacale? De ce avem 12 semne? Ce este a 13-a zodie și cât este de reală existența ei? Iată câteva întrebări la care vom prezenta răspunsul în ceea ce urmează.

De ce avem 12 semne zodiacale?

Avem 12 semne pentru că avem 12 luni sau 12 cicluri lunare într-un an. Fiecare semn corespunde unui ciclu lunar, motiv pentru care există 12 semne. Răspunsul complet poate fi urmărit până la originile astrologiei tropicale, care se aliniază cu calendarul solar de 12 luni.

Astrologia tropicală înseamnă „derivată din tropice” sau din sezoane și cicluri. Când Soarele atinge distanța maximă de la ecuator la 23° nord (numită și Tropicul Racului), avem solstițiul și semnul Racului.

Când Soarele atinge distanța maximă în jos de la ecuatorul cereștii la 23° sud (numită și Tropicul Capricornului), avem celălalt solstițiu și începe sezonul Capricornului.

S-ar putea crede că cele 12 semne tropicale sunt același lucru cu cele 12 constelații zodiacale… dar nu sunt.

Cele 12 semne tropicale au fost, într-adevăr, numite după constelații pentru o referință ușoară (grecii au ‘împrumutat’ constelațiile zodiacale de la mesopotamieni), dar aceasta este cam tot în ceea ce privește această relație.

Cele 12 zodii ale anului. Care sunt zodiile și simbolurile lor în astrologia occidentală

Revenind la întrebarea inițială – de ce 12, și nu orice alt număr aleatoriu?

Avem 12 semne (și nu 10 sau 15) pentru că avem 12 cicluri lunare într-un an. Pe scurt – avem 12 semne pentru că avem 12 luni. Cuvântul „lună” provine din cuvântul englez vechi „mōnaþ”, care înseamnă „Lună”. Într-un interval de 365 de zile (un an), avem 12 cicluri lunare (12 luni).

Începem anul astrologic la echinocțiu. Așadar, începutul anului astrologic se bazează pe poziția Soarelui în raport cu Pământul. Întregul sistem tropical se bazează pe relația dintre Soare, Lună și Pământ. Avem 12 cicluri lunare (Lună) într-un an solar (Soare), din punctul de referință al Pământului.

Semnele zodiacale sunt cicluri

Semnele zodiacale NU sunt zone ale cerului. NU sunt constelații. Acesta este un concept dificil de înțeles chiar și pentru astrologii experimentați. Când privim în aplicațiile mobile, vedem Luna în constelația Vărsătorului, dar astrologii spun că avem Luna în Pești. Confuz, nu?

Nu, dacă înțelegem că semnele nu sunt același lucru cu constelațiile. Doar pentru că tu și altcineva aveți același nume, nu înseamnă că sunteți aceeași persoană.

Doar pentru că semnele tropicale și cele 12 constelații de pe ecliptică au același nume, nu înseamnă că sunt același lucru. Desigur, există o relație acolo, și vom ajunge la asta.

Dar mai întâi, să ne clarificăm acest aspect. Semnele nu sunt ceva ce putem observa. Semnele sunt cicluri. Nu le putem „vedea”, la fel cum nu putem „vedea” timpul. Dacă te gândești la timp, nu îl poți localiza în spațiul fizic; timpul nu este o piatră sau un copac. Este un concept abstract. La fel și semnele.

Și tocmai din cauza dificultății de a conceptualiza aceste 12 cicluri, adică cele 12 semne, primii noștri astrologi tropicali au folosit fundalul cerului și al constelațiilor pentru a le numi.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 18/11/2023