Pe piață există o sumedenie de variante și modele de sandale și șlapi pentru copii, iar multe dintre ele pot părea extrem de atractive pentru cei mici. Ca părinte, însă, trebuie să fii atent la tipul de încălțăminte pe care îl alegi pentru copilul tău. În următorul articol îți vom spune care sunt cele mai bune sandale fetițe, precum și care este îmbrăcămintea perfectă cu care să le asortezi!
În această perioadă, mulți părinți au început să caute papuci de apă pentru copiii lor. În ciuda ofertei enorme în ceea ce privește modelele și culorile, trebuie să ținem cont de faptul că picioarele copiilor sunt foarte delicate. Nu doar că pielea celor mici este foarte sensibilă, ci și structura piciorului. Așadar, o poziție proastă a labei piciorului poate avea consecințe negative pe termen lung.
1. Șlapii și sandalele de apă trebuie folosite exclusiv pentru a merge la plajă sau la piscină, iar aceștia nu trebuie utilizați în viața de zi cu zi, pentru că purtarea pe timp îndelungat le-ar putea afecta picioarele și coloana vertebrală a copiilor.
2. Mărimea trebuie să fie exactă, astfel încât sandaua să se muleze perfect pe dimensiunea piciorului – să nu fie nici prea mare, nici prea mică.
3. Șlapii sau sandalele trebuie să ajusteze poziția piciorului, pentru a evita posturile proaste sau dezechilibrarea – ideal este să alegi sandale care să aibă o bandă elastică în jurul gleznei.
4. Trebuie să alegi șlapi sau sandale în funcție de fiecare etapă a copilăriei. Șlapii de tip flip-flops, de exemplu, nu sunt recomandați copiilor foarte mici, pentru că aceștia riscă să se împiedice și să se accidenteze.
5. În cazul bebelușilor care nu merg sau nici măcar nu se târăsc, nu este indicată folosirea de șlapi, sandale sau orice alt tip de încălțăminte, întrucât piciorul trebuie să crească liber, iar încălțămintea le-ar putea afecta dezvoltarea.
Așadar, care sunt cei mai buni șlapi și sandale pentru plajă și piscină?
1. Sandale tip crocs
Acest model de sandale este confecționat dintr-un material sintetic foarte moale, care nu provoacă zgârieturi. Se potrivește foarte bine pe picior datorită închiderii cu velcro (sau scai, în limbaj popular), care îl face și foarte confortabil, astfel încât copilul se poate încălța sau descălța cu ușurință. De asemenea, aceste sandale se găsesc în diverse culori, ceea ce le face ușor de asortat cu rochii fetițe.2. Saboți de plajă
Aceștia sunt realizați din cauciuc și au talpă antiderapantă. De cele mai multe ori, au un design inedit, cu personajele preferate din desenele animate, pe care copiii le iubesc atât de mult.
3. Sandale din cauciuc, cu cârlig
Aceste sandale sunt ușoare, dar foarte rezistente, și au o închidere ușor de folosit, cu cârlig. Astfel, ele nu vor sări din picior atunci când copilul aleargă. În plus, au o talpă moale, care face ca picioarele să fie mereu odihnite, chiar dacă nu se opresc din alergat!
4. Sandale-sabot
Aceste sandale sunt foarte ușoare și se potrivesc perfect pentru cei mici, datorită curelei elastice care se pliază în spatele călcâiului. În plus, protejează foarte bine degetele de la picioare, pentru ca cei mici să nu se rănească. Talpa are o aderență excelentă pe sprafețe umede și este ușoară. Sandalele sunt fabricate din 70% etilen-acetat de vinil și 30% poliester.
5. Șlapi de plajă tip SMajong
Acești șlapi sunt fabricați din cauciuc moale și sunt foarte flexibili. În ciuda stilului lor slip-on (ceea ce îi face foarte ușor de pus și scos din picioare), sunt confortabili și au o talpă antiderapante.
6. Sandale din material textil, cu scai
Aceste sandale ușoare sunt potrivite pentru apă. Au bretele reglabile cu velcro pentru picior și călcâi, sunt foarte aderente, confortabile și durabile și au tălpi antiderapante. Acest tip de încălțăminte este potrivit atât pentru drumeții la munte, cât și pentru plimbări pe temperaturi ridicate.
7. Saboți cu curea
Saboții din cauciuc au o curea care susține călcâiul. Acest model este ideal pentru copiii agitate, care obișnuiesc să alerge și să-și piardă saboții pe stradă.
Un alt sfat extrem de important:
Ingrijirea pielii celor mici este esențială, mai ales când vine vorba de protecția solară. Cel mai bine este să optezi pentru creme pentru copii, cu SPF 50 sau chiar mai ridicat. Acestea sunt special create atât pentru față, cât și pentru corp, și satisfac nevoile pielii sensibile a bebelușilor și a copiilor. Oferă o protecție bună împotriva razelor UV și a radiațiilor solare. De obicei, aceste creme pot fi aplicate de la vârsta de șase luni. În plus, cremele pentru copii au rezistență foarte mare la apă. Însă, chiar și așa, este mai bine să aplicați din nou un strat de cremă la fiecare două ore.
Horoscop sezonul Săgetător noiembrie-decembrie 2024. Ce caută sufletul nostru?
3 ZODII CHINEZEȘTI care atrag SUCCESUL financiar în săptămâna 18-24 noiembrie