Shop
Ultimele 100 de articole

Incepe SCOALA: 10 moduri cum sa iti motivezi copilul sa invete

10 septembrie 2014, , Vizualizări:
educatie copii - scoala - sfatulparintilor.ro - foter_com

Nu e parinte care sa nu-si doresca sa aiba un copil cu succese educationale. Pentru aceasta, parintii trebuie sa le starneasca tot timpul interesul copiilor, sa-i faca sa-si doreasca sa descoperi mereu lucruri noi.

Cum faci acest lucru? Iata 10 moduri in care iti poti motiva copilul sa invete, recomandate de specialistii Scholastic.com.

 

1. Creeaza-i un mediu propice pentru citit

Nu trebuie sa-ti lipseasca din casa cartile, de orice fel. Citeste-i cand este mic, citeste-i si cand este mare, incurajeaza-l sa citeasca singur. Instaurati Ziua cititului in familie, in care fiecare membru sa citeasca ceva ce-l pasioneaza. Fa-l sa realizeze cat de important este cititul si cate informatii poate acumula citind.

 

 

2. Incurajeaza-l sa-si exprime parerea si sa ia decizii

Cere-i parerea de fiecare data, de la ce prepari de mancare, la ce program TV sa va uitati. Lasa-l sa-si aleaga activitatile extracuriculare la care sa participle. Nu-l forta sa faca ceva doar pentru ca iti place tie.

 

 

3. Fii entuziast cand iti arata un nou domeniu de interes

Atunci cand copilul tau se arata entuziasmat de un anumit subiect, incurajeaza-l sa caute detalii, sa se documenteze, sa exploreze. Daca ii place calaria, de exemplu, incurajeaza-l sa citeasca mai multe despre cai, despre ingrijirea lor, despre cum reactioneaza, cu ce se hranesc etc.

 

 

4. Ofera-i posibilitatea de a descoperi mai multe modalitati de invatare

Exista o multitudine de metode de a invata. Incurajeaza-l si ofera-i posibilitatea sa incerce cat mai multe. Inscrie-l la ateliere, cursuri, care au diferite metode de abordare a studiului.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.