Shop
Ultimele 100 de articole

Cand este copilul pregatit sa ramana singur acasa? 6 reguli pentru siguranta sa

23 octombrie 2014, , Vizualizări:
singur acasa - sfatulparintilor.ro - freedigitalphotos.net

Cand este copilul pregatit sa ramana singur acasa? Aceasta intrebare are mai multe raspunsuri. Depinde de fiecare copil in parte, de maturitatea, judecata si de nivelul de confort la ideea ca este singur acasa si trebuie sa se descurce.

Atunci cand vrei sa-ti lasi copilul singur acasa incepe gradat. Vorbeste cu el, explica-i ce se intampla, intreaba-l cum se simte. Lasa-l singur pentru perioade scurte de timp, apoi mareste-le gradat.

Citeste si De cand lasam copilul singur acasa?

 

Daca ati hotarat ca este timpul ca cel mic sa se descurce singur acasa, dupa ce vine de la scoala, iata 6 reguli pe care trebuie sa le stie.

 

1. Planul de urgenta

In caz de pericol (incendiu), copilul trebuie sa stie ca primul pas este sa sune la 112 si apoi sa paraseasca locuinta si sa alerteze vecinii. De asemenea, tine o trusa de prim ajutor la indemana si invata-l sa o foloseasca. Daca nu se poate descurca, poate sa ceara ajutorul unui vecin/prieten (cu care ati vorbit in prealabil).

 

2. Telefonul de siguranta

Imediat ce ajunge acasa, copilul trebuie sa sune un parinte sau alt adult stabilit in prealabil, sa anunte ca ajuns acasa cu bine. Apoi sa-si urmeze programul de lectii, gustare, joaca.

 

 

3. NU raspunde la numere necunoscute

Daca copilul este suficient de mare sa ramana singur acasa, ar fi bine sa aiba si un telefon mobil. Regula este sa nu sune de pe el decat parintii sau alt adult stabilit in prealabil de catre bunici (bunici,unchi, prieteni etc.). Copilul trebuie sa stie ca nu are voie sa raspunda la telefon decat la persoanele cunoscute. Daca nu stie numarul de telefon sau nu se afiseaza numarul, nu trebuie sa raspunda. De asemenea, nu trebuie sa raspunda la telefonul fix. Daca ai robot se va inregistra mesajul. Daca nu, cine are o urgenta va poate gasi si pe mobil.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.