Shop
Ultimele 100 de articole

Incepe anul scolar 2017-2018! Probleme emotionale legate de scoala, cu care se pot confrunta copiii

08 septembrie 2017, , Vizualizări:

Scoala poate fi un mediu in care copiii sa nu se simta in largul lor. Fie ca au profesori incomozi, o materie care nu le place sau chiar niste colegi care-i agreseaza, fie ca trec de la ciclul primar, la cel gimnazial, dau pentru prima oara teze, toate acestea sunt probleme care dau batai de cap copiilor, dar mai ales parintilor.

 

 

Copilului meu ii este frica de scoala, ce trebuie sa fac?

In primul rand trebuie sa descoperiti care este cauza. Daca este in clasa I, aceste emotii sunt normale. Scoala a inceput de doar cateva saptamani si e posibil sa nu se fi obisnuit inca cu invatatoarea, colegii, temele pentru acasa. Toate aceste lucruri pot fi coplesitoare, tocmai de aceea copiii trebuie incurajati, in nici un caz fortati sau amenintati. Chemati la voi un coleg sau un prieten de familie de aceeasi varsta, care sa-i vorbeasca despre cat de frumos e la scoala, cate lucruri minunate inveti acolo. Consulta-te si cu invatatoarea pentru a gasi solutii.

 

 

 

Ce trebuie facut daca un elev mi-a agresat copilul?

Violenta in scoli este un fenomen des intalnit. In nici un caz lucrurile nu trebuie trecute cu vederea. Vorbiti cu invatatorul/dirigintele copilului vostru si cu cel al elevului agresor. Luati legatura cu parintii acestuia. Incercati sa discutati amiabil si daca nu gasiti intelegere, simai raufapta se repeta, faceti plangeri scrise catre directorul institutiei si chiar mai sus, catre Inspectorat. Scoala trebuie sa fie un loc in care toti copiii sunt in siguranta.

 

 

 

Copilul meu e agitat la ore, fiindca nu-i place profesoara. Cum rezolv problema?

El trebuie sa stie ca are dreptul sa-i placa sau sa-i displaca o persoana. Dar asta nu este o scuza pentru lipsa de respect fata de persoana in cauza si fata de meseria ei sau pentru faptul ca-si deranjeaza colegii. Copilul trebuie sa se supuna unor reguli in scoala. Poate nici noua nu ne place directorul institutiei la care lucram sau chiar seful direct, si totusi mergem si ne facem treaba.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.