Shop
Ultimele 100 de articole

Ce are Dumnezeu de facut? Compunerea unui copil de 8 ani

30 decembrie 2012, , Vizualizări:

Copiii din ziua de azi ne uluiesc deseori cu ceeace spun, cu atat mai mult pe un subiect cum este cel pe care vi-l propunem pentru acest week-end. Intrebati fiind la scoala sa scrie o compunere pe tema „Cine crezi tu ca este Dumnezeu?” un baietel de 8 ani a asternut pe hartie conceptia lui care merita citita. Speram sa va placa si sa va aduca cel putin un zambet. Lectura placuta!

 

„Una din sarcinile importante ale lui Dumnezeu este sa faca oameni. El ii face ca sa ii inlocuiasca pe cei care mor, ca sa fie destui oameni care sa aiba grija de treburile de pe Pamant. El nu face oameni mari, doar bebelusi. Cred ca face asa pentru ca ei sunt mai mici si mai usor de facut. De aceea El nu trebuie sa isi piarda din timpul pretios ca sa ii invete sa mearga si sa vorbeasca. Poate sa lase asta in grija mamelor si tatilor.
A doua treaba importanta a lui Dumnezeu este sa asculte la rugaciuni. Cred ca multe lucruri rele se tot intampla din moment ce seara la culcare asa multa lume se roaga. Dumnezeu nici nu mai are timp sa asculte radio sau sa se uite la televizor din pricina asta. Pentru ca El aude tot, trebuie sa fie multa galagie in urechile Lui, asta decat daca nu are el un mod sa dea mai incet galagia. Dumnezeu este peste tot, vede tot, aude tot, deci este foarte ocupat mereu. Asa ca nu trebuie sa ii consumi timpul trecand peste mama si tata si cerandu-i ceva ce parintii iti spun ca nu trebuia sa ii ceri.
Ateii sunt oameni care nu cred in Dumnezeu. Nu cred ca sunt atei in orasul nostru. Cel putin daca sunt, macar nu indraznesc sa vina la biserica noastra.

Iisus este fiul lui Dumnezeu. El a obisnuit sa faca toata munca aceea grea cum ar fi mersul pe apa si sa faca miracole si sa incerce sa ii invete pe oamenii care nu doreau sa stie despre Dumnezeu. In final s-au plictisit de el sa ii tot bata la cap si l-au crucificat. Dar El a fost bun si bland ca Tatal Lui si i-a spus Tatalui ca oamenii nu au stiut ce fac si sa ii ierte iar Dumnezeu a zis „in regula”.
Tatal Lui, adica Dumnezeu, a apreciat tot ce El a facut precum si munca Lui grea de aici de pe Pamant asa ca i-a spus ca nu mai trebuie sa se duca la munca din nou. Poate sa ramana cu El in Rai. Asa ca asta a facut. Si acum il ajuta pe Tatal Lui ca sa asculte toate rugaciunile si sa vada lucrurile de care e bine sa se ocupe Dumnezeu dar la fel de bine se poate ocupa si El fara sa il mai deranjeze pe Dumnezeu. Ca o secretara, decat ca mai importanta.
Poti sa te rogi oricand si poti fi sigur ca te vor ajuta pentru ca Ei sunt mereu acolo, se rotesc ca sa fie cineva la datorie mereu.

Trebuie sa te duci la biserica intotdeauna duminica pentru ca asta il face fericit pe Dumnezeu si daca vrei sa faci pe cineva fericit, apoi acela este Dumnezeu. Nu sari mersul la biserica ca sa te duci undeva unde e mai distractiv cum ar fi la plaja. Asta e ceva gresit. Si apoi, soarele nici nu bronzeaza asa de bine pana la pranz, oricum.

 

Daca nu crezi in Dumnezeu, in afara ca vei deveni ateu, vei fi si foarte singur pentru ca parintii tai nu au cum sa mearga peste tot cu tine, cum ar fi intr-o tabara, dar Dumnezeu poate. Si asta iti face bine sa stii ca El este in preajma ta cand iti e frica de intuneric sau cand nu stii sa inoti vine si esti aruncat intr-o apa adanca de copiii mai mari.

Dar ar trebui sa nu ne gandim doar la ce poate face Dumnezeu pentru noi ci si la ce putem si noi sa facem pentru El. Eu cred ca Dumnezeu m-a pus aici si ca ma poate lua inapoi ori de cate ori doreste asta.

Si de aceea eu cred in Dumnezeu.”

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.