Shop
Ultimele 100 de articole

Sfaturi de la Dr. Andreea Catrina in ceea ce priveste igiena orala pe timpul sarcinii

17 noiembrie 2017, , Vizualizări: ...
“Pentru ca in curand voi avea parte de cel mai frumos lucru din viata, un copil, as vrea sa aduc in discutie cateva aspecte importante de care femeile insarcinate trebuie sa tina cont.

“Pentru ca in curand voi avea parte de cel mai frumos lucru din viata, un copil, as vrea sa aduc in discutie cateva aspecte importante de care femeile insarcinate trebuie sa tina cont. Sarcina reprezinta o perioada de modificari hormonale, care au repercusiuni si la nivelul cavitatii orale. Recomandat ar fi ca orice viitoare mamica sa aiba problemele dentare rezolvate inainte de sarcina”, le spune dr. Andreea Catrina tuturor viitoarelor mamici.

 

Pe perioada sarcinii trebuie asigurata o igiena dentara extraordinara, pentru a evita aparitia gingivitei sau a cariilor dentare. Vizita la medicul stomatolog este importanta, pentru efectuarea igienizarii profesionale (la 6 luni). De asemenea, este de evitat orice tratament in trimestrul I (organogeneza) si III de sarcina (risc de declansare a nasterii). De asemnea, urgentele dentare in sarcina sunt de evitat si tocmai de aceea este importanta rezolvarea eventualelor probleme inainte de sarcina.

 

Alte aspect de care viitoarele mamici trebuie sa tina cont sunt faptul ca trebuie evitate radiografia dentara, anestezia dentara, tratamentul medicamentos. Este insa permisa anestezia dentara: mepivacaina si xilina. In trimestrul II sunt premise mici tratamente dentare, pentru rezolvarea urgentelor.

“Pentru ca in curand voi avea parte de cel mai frumos lucru din viata, un copil, as vrea sa aduc in discutie cateva aspecte importante de care femeile insarcinate trebuie sa tina cont.

“Sa nu uitam insa ca igiena dentara este foarte importanta, dar si detartrajul dentar, pentru a preveni gingivita dentara. Nu recomand insa albirea dentara, aceasta este de evitat pe perioada sarcinii, iar alimentatia trebuie sa fie una sanatoasa, bazata pe legume si fructe”, a adaugat dr. Andreea Catrina.

Cuvinte cheie:

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu