Durerile si medicamentele in timpul sarcinii. Ce trebuie sa stii - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Durerile si medicamentele in timpul sarcinii. Ce trebuie sa stii

Dar daca e nevoie de medicamente?

Sunt femei care au diferite afectiuni care necesita tratament. Daca te afli in aceasta situatie, cere sfatul medicului.

Cercetarile cu privinta la siguranta medicamentelor in sarcina sunt destul de limitate, iar rezultatele variaza. NU lua niciun tratament fara sa vorbesti inainte cu medicul care iti urmareste sarcina.

 

Paracetamolul (acetaminofenul) trece dincolo de placenta, deci poate ajunge la bebelus. Potrivit unor studii, o doza redusa de paracetamol nu afecteaza bebelusul din uter. Insa alte studii spun ca utilizarea paracetamolului in sarcina duce la intarzierea coborarii testiculelor la bebelusii baieti.

 

Ibuprofenul trebuie luat doar sub o atenta supraveghere medicala si numai la recomandarea doctorului. In timpul primului trimestru utilizarea ibuprofenului poate conduce la avort spontan, diverse malformatii. Potrivit altor studii, ibuprofenul este considerat sigur in al doilea trimestru de sarcina. Nu este recomandat in ultimele trei luni de sarcina, intrucat poate duce la contractarea vaselor de sange ale bebelusului si cresterea tensiunii arteriale a micutului. De asemenea, ibuprofenul poatre reduce lichidul amniotic.

 

Voltarenul (diclofenacul) prezinta aceleasi riscuri precum ibuprofenul.

 

Aspirina prezinta aceleasi riscuri precum ibuprofenul si voltarenul. Totusi, ea se prescrie in cazul unor femei care au probleme cu formarea cheagurilor de sange. Daca o femeie prezinta risc de preeclampsie, medicul ii va prescrie o doza redusa de aspirina.

 

Codeina creste riscul de constipatie si are efect narcotic, cu sanse de aparitie a dependentei. Bebelusii ale caror mame au luat codeina au probleme la alaptare, tulburari intestinale (cel mai des intalnita este diareea).

 

ATENTIE! Nu lua niciun medicament, chiar din randul celor care se prescriu fara reteta sau naturiste, fara sa ceri sfaturi medicului care iti urmareste sarcina.

 

 

Sursa: bellybelly.com.au

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 29/01/2016