Shop
Ultimele 100 de articole

Ce treburi casnice sa eviti cand esti insarcinata

27 aprilie 2016, , Vizualizări:

Daca ai ramas insarcinata nu inseamna ca trebuire sa te opresti din a face treaba, mai ales in cazurile in care nu ai nicio interdictie medicala. Cu toate acestea, nu este indicat sa exagerezi cu munca.

Iata 5 treburi casnice sa eviti cand esti insarcinata.

 

 

  1. Zugravitul

Vopseaua contine solventi si alti compusi organici care pot duce la pierderea sarcinii, greutate mica in sarcina, malformatii congenitale si chiar cancer la bebelus. Totusi, aceste pericole au fost dovedite doar daca expunerea este de lunga durata, in cazul femeilor care lucreaza in domeniul vopselurilor sau zugravitului.

 

Desi noile vopseluri nu contin plumb, compusii organici volatili pot deveni periculosi. Ca sa fii sigura ca poti zugravi in casa, minimizeaza riscurile:

– cere sfatul medicului

– poarta manusi si salopeta cu pantaloni si maneci lungi

– aeriseste bine casa

– ia pauze dese afara, la aer curat

– evita vopselele in ulei.

 

 

  1. Pictura si sculptura in lemn

Sculptura in lemn poate fi o activitate foarte relaxanta si este chiar indicata in sarcina. Totusi, sunt de evitat solventii, lacurile si vopselele care pot deveni periculoase din cauza vaporilor pe care ii poti inhala.

 

 

  1. Gradinarit

Activitatile in aer liber sunt excelente pentru o gravida, insa gradinaritul nu este una dintre ele. Substantele chimice precum pesticidele si ierbicidele pot cauza defecte de dezvoltare ale fetusului.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.