5 simptome pe care sa nu le ignori in sarcina - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

5 simptome pe care sa nu le ignori in sarcina

Sfatulparintilor » Sarcină » În timpul sarcinii » 5 simptome pe care sa nu le ignori in sarcina

Atunci cand te pregatesti sa devii mama pentru prima oara, dupa entuziasmul la aflarea vestii ca esti insarcinata incep si primele griji. Orice nelamuriri ai avea este bine sa le discuti un medicul care te are in supraveghere. El te va invata si care sunt simptomele normale care insotesc sarcina, dar si ce sa NU treci cu vederea in timpul sarcinii si dupa venirea pe lume a bebelusului.

 

Dureri lombare si pelvine

Trebuie raportate medicului si investigate. In timp ce unele dureri sunt oarecum normale, cauzate de suprasolicitarea ligamentelor si musculaturii, durerile severe pot fi un simptom pentru o sarcina ectopica, un avort, un travaliu prematur sau probleme legate de placenta.

 

Sangerari

La inceputul sarcinii nu este iesit din comun sa mai sangerezi putin in perioada in care inainte iti venea ciclul, dar chiar si asa, trebuie sa-ti anunti imediat medicul. Sangerarile insotite de dureri abdominale pot fi indicator al unei sarcini ectopice sau semnaleaza un avort spontan, in timp ce sangerarea brusca (fara alte dureri) este simptom pentru placenta previa. Sangerarea mai poate fi un indiciu de placenta abruptio (cand placenta se desprinde de uter) sau de nastere prematura.

Citeste continuarea pe bebelu.ro.

 

Data articol: 09/01/2015