Vrei sa ramai insarcinata? Afla cand este cel mai potrivit moment - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Vrei sa ramai insarcinata? Afla cand este cel mai potrivit moment

Sfatulparintilor » Sarcină » Preconcepție » Vrei sa ramai insarcinata? Afla cand este cel mai potrivit moment

Daca vrei sa ramai insarcinata, specialistii spun ca este cel mai bine faci dragoste cu cateva zile inainte de perioada fertila. Dar cum stii care este perioada fertila? Si cat de des ar trebui sa faci amor pentru a ramane insarcinata? Sa le spui adolescentelor ca pot ramane insarcinate oricand este o buna metoda de a le speria pentru a amana inceperea vietii sexuale. Insa informatia este departe de a fi adevarata.

 

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo
Ghid cuvinte
eBook: Sute de idei pentru o viață armonioasă
Cum să fii cu ADEVĂRAT BINE cu TINE în pielea ta
47 lei
Cumpara Descarca demo
  1. Este ziua a 14-a cea mai fertila?

Este destul de impamantenita ideea ca ziua a 14-a (de la prima zi a menstruatiei) este cea mai fertila si multe femei isi programeaza sexul in acea zi. Exista, insa, o problema. Nu toate femeile ovuleaza in cea de-a 14-a zi. In mod normal, ovulatia apare intre ziua a 10-a si ziua 20 (chiar si mai tarziu in unele cazuri, mai ales daca ciclul este neregulat).

Ca atare, specialistii in fertilitate spun ca cel mai bine este sa faci sex imediat ce observi modificarea mucusului cervical. Inainte de perioada fertila, acest mucus are consistenta albusului de ou.

Afla aici care sunt simptomele ovulatiei.

 

Cercetatorii au contatat ca, indiferent de data ovulatiei, sansele unei sarcini sunt mai mari daca femeia face sex in zilele in care este prezent mucusul cervical de consistenta albusului de ou. Ei motiveaza ipoteza cu faptul ca acest mucus ajuta spermatozoizii sa supravietuiasca mai mult si sa inainteze mai usor spre ovul.

 

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 24/11/2017